OVO MORATE PROBATI Zapečeni SIR će vam postati omiljeno jelo
Ukus je predivan.
Zapečeni sir
Sastojci:
200 g paradajza
1/2 manje glavice crnog luka
1/2 čena belog luka
50 ml vina
malo peršuna
malo maslinovog ulja
100 g feta sira (ili starijeg belog)
so, biber, prstohvat origana
prstohvat šećera (po potrebi)
ljuta papričica (po želji)
Priprema:
U posudi (koja može u rernu) na vinu dinstati obe vrste luka. Kada omekšaju, dodati im seckan paradajz, malo peršuna i začine. Kuvati 15 minuta, pa dodati ulje. Dodati i sir isečen na deblje komade i zapeći u rerni 15 minuta. Pre sira može se u ukrčkan paradajz ubaciti i patlidžan isečen na kockice, prethodno propržen na ulju, potom sve treba pokriti sirom i pravac rerna.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
SPECIJALITET ZA SVE UKUĆANE Bolonjeze tart se lako pravi, a mnogo je ukusan
Nastavićete da pravite ovo jelo.
NAJBOLJA JE PILETINA NA INDIJSKI NAČIN Jelo se zove Tika masala i strašno je ukusan
Sve sastojke volite, sigurno.
KAKO SE ŠPIKUJE MESO? Postoje 2 načina, a biće slasno i sočno
Za savršeno spremljena jela potrebno je da poznajete osnovnu kulinarsku terminologiju. Kada radite sa mesom, to najčešće uključuje postupke kao što su, pohovanje, špikovanje, mariniranje.
BRZE LEŠNIK KUGLICE Od samo 3 sastojka, može i malo dete da ih napravi, a tope se u ustima
Neodoljive i slatke, a posne. Najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA SA PILETINOM I 4 VRSTE SIRA Recept je proveren a ukus savršen
Nestaće sa stola odmah zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ČUDESA OD BELOG MESA Sočna jela od čorbe do rolnica, biramo samo ono najlepše
Šta god da izaberete nećete da pogrešite, svaki zalogaj greje dušu i telo, a meso se lepi za prste.
SOM U SLASNOM UMAKU Posni ručak koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, prste da poližete
Konkretan ručak za dane Uskršnjeg posta, nećete ni da primetite da nedostaje meso.
Komentari (0)