OVO SVI VOLE! Zapečena testenina sa kačkavaljem i šunkaricom
Savršena večera za celu porodicu.
Sastojci:
400 g testenine po želji
150 g šunkarice
100 g parmezana
so, biber
Preliv:
100 g rendanog kačkavalja
100 ml pavlake za kuvanje
150 ml mleka
2 kašike putera
2 glavice crnog luka
2 kašike brašna
Priprema: Otopiti puter, dodati iseckan luk i dinstati dok postane staklast. Dodati brašno i mešajući pržiti nekoliko minuta. Sipati mleko i pavlaku i promešati. Pustiti da provri, pa dodati biber i so. Pustiti da vri 10-15 minuta na tihoj vatri. Skloniti, dodati kačkavalj i mešati dok se ne rastopi. Pomešati skuvanu testeninu i šunkaricu isečenu na kockice, dodati pripremljeni preliv, posoliti, pobiberiti i sipati u podmazanu tepsiju. Posuti parmezanom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta, dok se ne rastopi i zapeče.
Možda vas zanima:
JEFTINO JELO Zapečena testenina sa parizerom i sirom je ukusna, a gotova očas posla!
Odlično jelo za celu porodicu.
JEFTIN DORUČAK Zapečena testenina sa sirom i parizerom je savršeno jelo, svi ga vole!
Testeninu na ovaj načini možete napraviti za doručak ili večeru, deca će je sigurno obožavati.
DANAŠNJI RECEPT Preukusna kremasta piletina s testeninom pravi je izbor za ručak
Ukusan ručak koji će biti na stolu za pola sata.
POZNATO NEMAČKO JELO Domaće špecle sa kačkavaljem i lukom, jednostavne i veoma ukusne
Pripremite ovaj nemački specijalitet i oduševite ukućane.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)