OVO SVI VOLE! Zapečena testenina sa kačkavaljem i šunkaricom
Savršena večera za celu porodicu.
Sastojci:
400 g testenine po želji
150 g šunkarice
100 g parmezana
so, biber
Preliv:
100 g rendanog kačkavalja
100 ml pavlake za kuvanje
150 ml mleka
2 kašike putera
2 glavice crnog luka
2 kašike brašna
Priprema: Otopiti puter, dodati iseckan luk i dinstati dok postane staklast. Dodati brašno i mešajući pržiti nekoliko minuta. Sipati mleko i pavlaku i promešati. Pustiti da provri, pa dodati biber i so. Pustiti da vri 10-15 minuta na tihoj vatri. Skloniti, dodati kačkavalj i mešati dok se ne rastopi. Pomešati skuvanu testeninu i šunkaricu isečenu na kockice, dodati pripremljeni preliv, posoliti, pobiberiti i sipati u podmazanu tepsiju. Posuti parmezanom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta, dok se ne rastopi i zapeče.
Možda vas zanima:
JEFTINO JELO Zapečena testenina sa parizerom i sirom je ukusna, a gotova očas posla!
Odlično jelo za celu porodicu.
JEFTIN DORUČAK Zapečena testenina sa sirom i parizerom je savršeno jelo, svi ga vole!
Testeninu na ovaj načini možete napraviti za doručak ili večeru, deca će je sigurno obožavati.
DANAŠNJI RECEPT Preukusna kremasta piletina s testeninom pravi je izbor za ručak
Ukusan ručak koji će biti na stolu za pola sata.
POZNATO NEMAČKO JELO Domaće špecle sa kačkavaljem i lukom, jednostavne i veoma ukusne
Pripremite ovaj nemački specijalitet i oduševite ukućane.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)