BOLJA NEGO IZ KAFANE Evo kako napraviti najukusniju teleću čorbu, a tajna je u pripremi mesa

trpeza.rs

08:44

Sezonski recepti 0

Okrepiće vaš organizam, a priprema je poprilično jednostavna i brza

BOLJA NEGO IZ KAFANE Evo kako napraviti najukusniju teleću čorbu, a tajna je u pripremi mesa
Printscreen/Youtube

Sastojci: 

  • 600 g telećeg mesa
  • 1 crni luk
  • 2-3 kašike ulja
  • 2 l vode 
  • 2 šargarepe
  • 2 krompira
  • 2-3 lista lovora
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike
  • 2 žumanceta 
  • 200 g kisele pavlake
  • 1 veza peršuna peršun
  • sok od limuna

Priprema: 

U šerpu sipajte malo ulja, pa propržite sitno seckani luk, a kada on omekša dodajte meso isečeno na kockice. Nakon što se i meso prodinstalo sipajte vodu,  biber u zrnu, so, lovorov list, na kockice isečenu šargarepu i krompir. Smanjite temperaturu i kuvajte dok meso i povrće ne omekšaju. Pomešajte brašno, slatku mlevenu papriku sa vodom i sjedintie tako da ne ostanu grudvice. Dobijenu smesu sipajte u supu. Kuvajte dok ne provri, pa sklonite sa šporeta. U smesu sa žumancima sipajte malo supe, a onda kada sjedinite vratite u supu. To radite dok je vrela. Dobro promešajte i vaša čorba je gotova. 

Možda vas zanima:

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Komentari (0)

Loading