BAKIN SPECIJALITET DANA Čarobni kolač od dva jajeta, vaše čulo ukusa će vrištati od sreće
Kako samo dva jaja mogu napraviti čudo od kolača
Potrebno je:
- 2 jaja
- 12 kašika šećera
- 12 kašika mleka
- 3 kašike ulja
- 2 kašike kakaa
- 14 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Preliv:
- 700 ml mleka
- 4 kašike šećera + 1 vanilin šećer
- 200 gr čokolade
- 200-250 gr maslaca ili margarina
- 200 gr ml. oraha
- po želji malo ruma
- 2 kašike kakaa
Priprema:
Umutiti mikserom jaja sa šećerom, dodati mleko, ulje i brašno kakao prašak za pecivo prosejano i sve izjednačiti. Pleh premazati uljem i posuti brašnom i isipati testo i izravnati. Peći na 200 stepeni 25 minuta. Ohladiti biskvit pa ga izvaditi i preseći na pola da se hladi.
U mleko staviti šečer, vanilu čokoladu i maslac kao i dve kašike kakaa izmešane sa mlakom vodom. Ostaviti da vri na tihoj vatri 15 minuta pa dodati mlevene orahe i po želji rum.
Malo prohladiti. Jedan deo biskvita ostaviti u plehu tako da sečeni deo bude odozgo. Sipati pola fila malo protrestipa staviti drugi deo takodje sa sečenin delom odozgo. Sipati ostatak čokolade.
Možete posuti seckanim orasima ili šlagom kad se potpuno ohladi. Ovo još niste jeli. Vaši nepci će vrištati koliko je dobro.
Možda vas zanima:
FANTAZIJA UKUSA Lazanje sa palačinkama, ništa lepše niste probali
Kako nam je trebalo toliko vremena da spojimo naše dve omiljene hrane
POSLUŽITE IH KAO PREDJELO Preukusne tikvice urolane sa sirom je pravi delikates
Nije teško da se napravi.
ZA ONE KOJI ZNAJU ŠTA JE DOBRO Ove polpete od krompira i sira nestat će brzinom svetlosti s tanjira
Poslužite uz sos i sezonsku salatu
STARINSKI RECEPT SA JUGA SRBIJE Kosovska filija sa kajmakom, pita sa ukusom ljubavi
Filija se može ispeći i u rerni šporeta, samo je važno postaviti tepsiju visoko, odmah ispod grejača
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)