LEPŠA NEGO SA MESOM Posna sarma sa šampinjonima i sojom, savršenstvo u tanjiru
Dodatak šampinjona i kiseli kupus, soja, pirinač upotpunjuju fantastičan ukus posne sarme
Sastojci:
- 50 gr sojinih ljuspica
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 100 gr šampinjona
- so i biber
- 50 ml ulja
- mirođija
- 0, 5dl paradajz soka
- 1 kašika bibera
- 3 kašike pirinča
- 1 srednja glavica kiselog kupusa
Priprema:
Soju potopiti u ključalu vodu pa ostaviti da odstoji 15 minuta.
Povrće očistiti. Od kupusa odvojiti listove.
Luk sitno iseckati, iseckati šampinjone i šargarepu izrendati.
Luk staviti u tiganj pa g amalo prodinstati, dodati šargarepu pa kad oba omekane dodati šampinjone pa nastaviti dinstanje.
Kad su šampinjoni polu skuvani, skloniti sa vatre. Dodajte pirinač, biber i mirodjiju pa sve sjedinite.
Na kraju dodajte soju, promešajte i tom smesom punite listove i zavijajte kao običnu sarmu.
Slažite u posudu pa zalijte vodom i paradajzom i stavite da se kuva.
Na kraju zapržite sa malo paprike i brašna razmućenih u vodi i ostavite još 10 minuta da vri.
Ugasite i neka odstoji još malo pa posnu sarmu servirajte toplu.
Možda vas zanima:
FANTAZIJA UKUSA Lazanje sa palačinkama, ništa lepše niste probali
Kako nam je trebalo toliko vremena da spojimo naše dve omiljene hrane
POSLUŽITE IH KAO PREDJELO Preukusne tikvice urolane sa sirom je pravi delikates
Nije teško da se napravi.
ZA ONE KOJI ZNAJU ŠTA JE DOBRO Ove polpete od krompira i sira nestat će brzinom svetlosti s tanjira
Poslužite uz sos i sezonsku salatu
STARINSKI RECEPT SA JUGA SRBIJE Kosovska filija sa kajmakom, pita sa ukusom ljubavi
Filija se može ispeći i u rerni šporeta, samo je važno postaviti tepsiju visoko, odmah ispod grejača
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)