LEPŠA NEGO SA MESOM Posna sarma sa šampinjonima i sojom, savršenstvo u tanjiru
Dodatak šampinjona i kiseli kupus, soja, pirinač upotpunjuju fantastičan ukus posne sarme

Sastojci:
Možda vas zanima:

FANTAZIJA UKUSA Lazanje sa palačinkama, ništa lepše niste probali
Kako nam je trebalo toliko vremena da spojimo naše dve omiljene hrane

POSLUŽITE IH KAO PREDJELO Preukusne tikvice urolane sa sirom je pravi delikates
Nije teško da se napravi.

ZA ONE KOJI ZNAJU ŠTA JE DOBRO Ove polpete od krompira i sira nestat će brzinom svetlosti s tanjira
Poslužite uz sos i sezonsku salatu

STARINSKI RECEPT SA JUGA SRBIJE Kosovska filija sa kajmakom, pita sa ukusom ljubavi
Filija se može ispeći i u rerni šporeta, samo je važno postaviti tepsiju visoko, odmah ispod grejača
- 50 gr sojinih ljuspica
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 100 gr šampinjona
- so i biber
- 50 ml ulja
- mirođija
- 0, 5dl paradajz soka
- 1 kašika bibera
- 3 kašike pirinča
- 1 srednja glavica kiselog kupusa
Priprema:
Soju potopiti u ključalu vodu pa ostaviti da odstoji 15 minuta.
Povrće očistiti. Od kupusa odvojiti listove.
Luk sitno iseckati, iseckati šampinjone i šargarepu izrendati.
Luk staviti u tiganj pa g amalo prodinstati, dodati šargarepu pa kad oba omekane dodati šampinjone pa nastaviti dinstanje.
Kad su šampinjoni polu skuvani, skloniti sa vatre. Dodajte pirinač, biber i mirodjiju pa sve sjedinite.
Na kraju dodajte soju, promešajte i tom smesom punite listove i zavijajte kao običnu sarmu.
Slažite u posudu pa zalijte vodom i paradajzom i stavite da se kuva.
Na kraju zapržite sa malo paprike i brašna razmućenih u vodi i ostavite još 10 minuta da vri.
Ugasite i neka odstoji još malo pa posnu sarmu servirajte toplu.

NEŽNA LAVANDA TORTA Kremasta i sočna poslastica nezaboravnog ukusa
Lagana i neodoljiva, nestaće sa stola čim se postavi.

SVRLJIŠKI BELMUŽ Evo kako da napravite zvanično najbolje jelo na svetu
Treba vam samo 3 sastojka, a proglašeno je za najbolje jelo na svetu.

VOĆNI MAFINI ZA PRAVO UŽIVANJE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a uspeva BAŠ svima
Najbolje služite uz voće ili sladoled.

GURMANSKA PITA SA JAGNJETINOM PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Savršenog ukusa, ukrasiće svaku svečanu trpezu
Jednostavne pripreme i nikad slasnija, prste da poližete.

MESNI ROLAT SA JAJIMA Kada probate ovaj recept zaboravićete na sve ostale
Slasan i ukusan, savršen za Uskrs.
Komentari (0)