LEPŠA NEGO SA MESOM Posna sarma sa šampinjonima i sojom, savršenstvo u tanjiru
Dodatak šampinjona i kiseli kupus, soja, pirinač upotpunjuju fantastičan ukus posne sarme
![LEPŠA NEGO SA MESOM Posna sarma sa šampinjonima i sojom, savršenstvo u tanjiru](/data/images/2021-08-16/1698_shutterstock-1119904355_f.jpg?timestamp=1679439600)
Sastojci:
- 50 gr sojinih ljuspica
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 100 gr šampinjona
- so i biber
- 50 ml ulja
- mirođija
- 0, 5dl paradajz soka
- 1 kašika bibera
- 3 kašike pirinča
- 1 srednja glavica kiselog kupusa
Priprema:
Soju potopiti u ključalu vodu pa ostaviti da odstoji 15 minuta.
Povrće očistiti. Od kupusa odvojiti listove.
Luk sitno iseckati, iseckati šampinjone i šargarepu izrendati.
Luk staviti u tiganj pa g amalo prodinstati, dodati šargarepu pa kad oba omekane dodati šampinjone pa nastaviti dinstanje.
Kad su šampinjoni polu skuvani, skloniti sa vatre. Dodajte pirinač, biber i mirodjiju pa sve sjedinite.
Na kraju dodajte soju, promešajte i tom smesom punite listove i zavijajte kao običnu sarmu.
Slažite u posudu pa zalijte vodom i paradajzom i stavite da se kuva.
Na kraju zapržite sa malo paprike i brašna razmućenih u vodi i ostavite još 10 minuta da vri.
Ugasite i neka odstoji još malo pa posnu sarmu servirajte toplu.
Možda vas zanima:
![FANTAZIJA UKUSA Lazanje sa palačinkama, ništa lepše niste probali](/data/images/2023-01-24/44781_lazanje-sa-palacinkama_f.jpg)
FANTAZIJA UKUSA Lazanje sa palačinkama, ništa lepše niste probali
Kako nam je trebalo toliko vremena da spojimo naše dve omiljene hrane
![POSLUŽITE IH KAO PREDJELO Preukusne tikvice urolane sa sirom je pravi delikates](/data/images/2023-04-07/50893_shutterstock-538858951_f.jpg)
POSLUŽITE IH KAO PREDJELO Preukusne tikvice urolane sa sirom je pravi delikates
Nije teško da se napravi.
![ZA ONE KOJI ZNAJU ŠTA JE DOBRO Ove polpete od krompira i sira nestat će brzinom svetlosti s tanjira](/data/images/2023-03-31/50055_313429665-3275063756077359-1531802586483786525-n-800x445_f.jpg)
ZA ONE KOJI ZNAJU ŠTA JE DOBRO Ove polpete od krompira i sira nestat će brzinom svetlosti s tanjira
Poslužite uz sos i sezonsku salatu
![STARINSKI RECEPT SA JUGA SRBIJE Kosovska filija sa kajmakom, pita sa ukusom ljubavi](/data/images/2021-12-20/16519_screenshot-10_f.png)
STARINSKI RECEPT SA JUGA SRBIJE Kosovska filija sa kajmakom, pita sa ukusom ljubavi
Filija se može ispeći i u rerni šporeta, samo je važno postaviti tepsiju visoko, odmah ispod grejača
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)