Za samo 15 minuta napravite superbrze palačinke sa šargarepom PAHULJASTE TEKSTURE, MEKE KO DUŠA
Donosimo vam recept za još jednu verziju vašeg omiljenog doručka. Uz samo malo rendane šargarepe, palačinke ćete pretvoriti u pravu jutarnju poslasticu
Palačinke od šargarepe
Sastojci:
130 g brašna
2 kašike šećera
½ kašičice sode bikarbone
1 jaje
180 ml mleka
1 kašičica ekstrakta vanile
40 g rendane šargarepe
½ kašičice cimeta
1 prstohvat soli |
Priprema:
Pomešajte brašno, sodu, cimet, so i šećer u posudi. U drugoj posudi umutite jaja sa mlekom, dodajte sve suve sastojke, rendanu šargarepu i ekstrakt vanile. Promešajte i ostavite mešavinu da odstoji pet minuta. Zagrejte tiganj, lagano ga nauljite i pecite po tri do četiri manje palačinke. Trebaće im oko minut sa svake strane.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Nemate jaja, brašna ni mleka a jedu vam se palačinke? Mi imamo RECEPT OD SAMO JEDNOG SASTOJKA (video)
Za ovaj jednostavan i praktičan recept potrebno vam je samo crvena sočivo koji možete da kupite u svakoj bolje snabdevenoj radnji. Za zdravu varijantu punite ih kremom od avokada i biljnog sira.
U ove PALAČINKE OD SAMO DVA SASTOJKA umesto brašna ide povrće koje vam nikad ne bi palo na pamet a ukus je nikad bolji (VIDEO)
Čak i ako ne volite karfiol, ove sjajne palačinke će vam se sigurno dopasti! Savršene su da ih ponesete na posao ili izlet.
Kako da napravite NAJBOLJE PALAČINKE kod kuće? Ne lepe se, ne gore, ne razlivaju, ma SAVRŠENSTVO!
U nastavku otkrijte kako da napravite najukusnije palačinke kod kuće, zahvaljujući smesi za palačinke koje uvek uspevaju.
PALAČINKE KOJE MIRIŠU NA ZIMU, A GREJU DUŠU Ovaj slatkiš obožavaju svi od 7 do 77 godina
Brza poslastica idealna za hladne zimske večeri.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)