PALAČINKE KOJE MIRIŠU NA ZIMU, A GREJU DUŠU Ovaj slatkiš obožavaju svi od 7 do 77 godina
Brza poslastica idealna za hladne zimske večeri.
Palačinke sa cimetom
Sastojci:
2 jaja
100 g brašna
300 ml mleka
1 kašičica ulja
Za fil:
150 g šećera
20 g cimeta
Priprema:
Sipajte brašno u činiju i u sredinu stavite jaja. Umutite da se sjedine. Postepeno dodajte mleko da smesa bude glatka. Sipajte ulje i sjedinite. Zagrejan tiganj premažite namašćenim ubrusom i sipajte smesu za palačinke. Ispecite sa obe strane. Ispečene palačinke pokrijte alu-folijom da ostanu tople. Kad sve ispečete, nafilujte ih mešavinom šećera i cimeta i urolajte. Sačekajte nekoliko sekundi da se šećer istopi i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Nemate jaja, brašna ni mleka a jedu vam se palačinke? Mi imamo RECEPT OD SAMO JEDNOG SASTOJKA (video)
Za ovaj jednostavan i praktičan recept potrebno vam je samo crvena sočivo koji možete da kupite u svakoj bolje snabdevenoj radnji. Za zdravu varijantu punite ih kremom od avokada i biljnog sira.
PALAČINKE BEZ JAJA Smesa za savršene palačinke koje se prave sa pivom!
Pošto su jaja skupa, pronašli smo savršen recept za palačinke u kome ih nema. Probajte, oduševićete se.
Za samo 15 minuta napravite superbrze palačinke sa šargarepom PAHULJASTE TEKSTURE, MEKE KO DUŠA
Donosimo vam recept za još jednu verziju vašeg omiljenog doručka. Uz samo malo rendane šargarepe, palačinke ćete pretvoriti u pravu jutarnju poslasticu
NAPRAVITE SAVRŠENE PALAČINKE Ovo pravilo određuje koliko jaja, a koliko brašna ide u smesu
Nije sve tako jednostavno kao što se čini, ali postoji caka pomoću koje će palačinke biti savršeno mekane i ukusne
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Komentari (0)