OTHRANILA MNOGE GENERACIJE SRBA Popara, starinski fensi specijalitet

TRPEZA.RS

08:43

Sezonski recepti 0

Popara je na velika vrata ušla i u naše najelitnije restorane

popara
Shutterstock

Sastojci:

  • pola starog hleba
  • 200 g belog sira
  • 400 ml mleka
  • 2 kašike putera/maslaca
  • so

Priprema:

Hleb isecite na manje komade ili ga jednostavno izdrobite. U šerpu sipajte malo vode, tek da pokrije dno, pa dodajte mleko, zatim hleb i sir. Sve dobro pomešajte i stavite na vatru srednje jačine, kako ne bi zagorelo. Kuvajte uz neprestano mešanje. Kada hleb omekša i svi sastojci se dobro sjedine, dodajte 2 kašike maslaca. Sve sastojke dobro promešajte i sklonite sa šporeta. Probajte poparu, pa ako je potrebno dodajte malo soli.

Uvek se možete igrati, pa dodati i propržen luk ili pršutu, ali i posuti alevom paprikom.

Poslužite toplo za doručak ili večeru.

Komentari (0)

Loading