OTHRANILA MNOGE GENERACIJE SRBA Popara, starinski fensi specijalitet
Popara je na velika vrata ušla i u naše najelitnije restorane
Sastojci:
- pola starog hleba
- 200 g belog sira
- 400 ml mleka
- 2 kašike putera/maslaca
- so
Priprema:
Hleb isecite na manje komade ili ga jednostavno izdrobite. U šerpu sipajte malo vode, tek da pokrije dno, pa dodajte mleko, zatim hleb i sir. Sve dobro pomešajte i stavite na vatru srednje jačine, kako ne bi zagorelo. Kuvajte uz neprestano mešanje. Kada hleb omekša i svi sastojci se dobro sjedine, dodajte 2 kašike maslaca. Sve sastojke dobro promešajte i sklonite sa šporeta. Probajte poparu, pa ako je potrebno dodajte malo soli.
Uvek se možete igrati, pa dodati i propržen luk ili pršutu, ali i posuti alevom paprikom.
Poslužite toplo za doručak ili večeru.
POSNI PODVARAK IZ BAKINE BELEŽNICE Delikates uz pečeni krompir i projaru
Meko, aromatično, toplo – uz pečeni krompir i projaru ovo jelo je prava posna gozba
BAKIN RECEPT ZA POSNI PASULJ Najbolji koji ste jeli, tajna je u jednostavnom triku!
Ako tražite posno jelo koje je jednostavno i izdašno, kuvani posni pasulj biće vaš favorit.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
Komentari (0)