OTHRANILA MNOGE GENERACIJE SRBA Popara, starinski fensi specijalitet
Popara je na velika vrata ušla i u naše najelitnije restorane
Sastojci:
- pola starog hleba
- 200 g belog sira
- 400 ml mleka
- 2 kašike putera/maslaca
- so
Priprema:
Hleb isecite na manje komade ili ga jednostavno izdrobite. U šerpu sipajte malo vode, tek da pokrije dno, pa dodajte mleko, zatim hleb i sir. Sve dobro pomešajte i stavite na vatru srednje jačine, kako ne bi zagorelo. Kuvajte uz neprestano mešanje. Kada hleb omekša i svi sastojci se dobro sjedine, dodajte 2 kašike maslaca. Sve sastojke dobro promešajte i sklonite sa šporeta. Probajte poparu, pa ako je potrebno dodajte malo soli.
Uvek se možete igrati, pa dodati i propržen luk ili pršutu, ali i posuti alevom paprikom.
Poslužite toplo za doručak ili večeru.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)