OTHRANILA MNOGE GENERACIJE SRBA Popara, starinski fensi specijalitet
Popara je na velika vrata ušla i u naše najelitnije restorane
Sastojci:
- pola starog hleba
- 200 g belog sira
- 400 ml mleka
- 2 kašike putera/maslaca
- so
Priprema:
Hleb isecite na manje komade ili ga jednostavno izdrobite. U šerpu sipajte malo vode, tek da pokrije dno, pa dodajte mleko, zatim hleb i sir. Sve dobro pomešajte i stavite na vatru srednje jačine, kako ne bi zagorelo. Kuvajte uz neprestano mešanje. Kada hleb omekša i svi sastojci se dobro sjedine, dodajte 2 kašike maslaca. Sve sastojke dobro promešajte i sklonite sa šporeta. Probajte poparu, pa ako je potrebno dodajte malo soli.
Uvek se možete igrati, pa dodati i propržen luk ili pršutu, ali i posuti alevom paprikom.
Poslužite toplo za doručak ili večeru.
OVO JE NAJZDRAVIJI SIR Ali ako imate ovu bolest nemojte da ga jedete
Svež mladi sir smatra se najzdravijom vrstom sira, po rečima lekara.
LJUTA TURŠIJA OD GROŽĐA Ako volite pikantno i začinjeno, postaće vam omiljena salata
Ljuta turšija raspametiće one izbirljive.
AKO NE MOŽETE DA SPAVATE JEDITE OVO Namirnice koje provereno pomažu kod nesanice
Probajte da na potpuno prirodan način rešite problem nesanice.
SLASNI BUREK SA KROMPIROM Zaboravićete na onaj kupovni, za savršen početak dana
Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
Komentari (0)