OSLIĆ U SOSU OD PAVLAKE Napravite najukusniji ručak od ribe
Predlažemo da probate ovo kremasto jelo od oslića.
Sastojci:
4 fileta oslića
3 kašike brašna
3 kisela krastavčića
1 kašika seckanog peršuna
100 ml mleka
2 kašike kisele pavlake
So, ulje
Priprema:
Filete oslića posoliti, uvaljati u brašno i pržiti na malo ulja po 5 minuta sa svake strane. Sitno iseckati krastavčiće i iscediti. Izvaditi prženu ribu i uistom tiganju kratko propržiti brašno, naliti mleko i krčkati uz mešanje dok se ne zgusne. Dodati pavlaku, pomešati i skloniti sa ringle. Dodati krastavčiće i peršun, promešati, preliti preko ribe.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA PLJESKAVICE OD RIBE Uz dodatak barenog povrća imate super posni ručak!
Jednostavan recept uz koji ćete brzo pripremiti ovaj specijalitet od ribe.
ODLIČAN RECEPT ZA RIBLJU ČORBU Ljuta, začinjena, ma fantastična!
Recept koji će vas oduševiti.
DANAS SPREMITE OSLIĆ KUVAN U VINU Super ideja za ukusan posni ručak
Dijetalno jelo koje se lako sprema.
SKUŠA SA BELIM LUKOM IZ RERNE Zdrav ručak koji se lako sprema
Uz ovako spremljenu ribu servirajte preliv od dva čena iseckanog belog luka i po kašiku iseckanog peršuna i maslinovog ulja.
OSVEŽAVAJUĆI TIRAMISU SA LIMUNOM Savršeni spoj sa voćem kome rum daje posebnu čar
Fenomenalni slatkiš oboriće s nogu i one izbirljive.
TRIKOVI ZA SAVRŠENU ŠEĆERNU GLAZURU Neće se lepiti ni pucati a torta će biti kao kupovna
Da bi dobro prianjala uz tortu i kolače glazura mora da ima pravu konzistenciju. Ako je suviše gusta nećete moći da je nanesete, a suviše retka neće pokriti dobro tortu.
MUSAKA Ne mogu da joj odole ni najveći gurmani, a greje dušu i telo
Probajte i uverite se zašto je toliko dobra.
DODAJTE OVE 2 NAMIRNICE U MLEVENO MESO Ćufte će biti sočne i neverovatno ukusne
Poslušajte savete iskusnih domaćica za sočno i mekano mleveno meso.
BEGOVA ČORBA Bosanski specijalitet za sva vremena koji svakom kašikom krepi organizam
Jedan tanjir vam neće biti dovoljan. Bamija, kao njen obavezni sastojak, potiče iz Afrike, izgledom podseća na hibiskus i ima mnogobrojne benefite po zdravlje.
Komentari (0)