SKUŠA SA BELIM LUKOM IZ RERNE Zdrav ručak koji se lako sprema
Uz ovako spremljenu ribu servirajte preliv od dva čena iseckanog belog luka i po kašiku iseckanog peršuna i maslinovog ulja.

Skuša iz rerne
Sastojci:
4 skuše (oko 1 kg)
1 kašika belog luka u granulama
1 kašika soli
1 kašičica bibera
kukuruzna palenta
maslinovo ulje
Priprema:
Operite ribu i po želji joj odstranite glavu. Posolite spolja i iznutra, pospite biberom i granulama belog luka i svaku ribu uvaljajte u kukuruznu palentu. Poređajte u nauljen pleh te pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40 minuta. Okrenite ribu i pecite još oko pola sata.
Možda vas zanima:

OVAKO NEMA MIRISA U KUĆI Pastrmka na mladim krompirićima, pečena u rerni
Riba pripremljena na ovaj način je sočna i veoma ukusna.

ZDRAV RUČAK Fileti oslića pečeni na luku i paradajzu su sočni i mirišljavi
Poslužite uz kuvani krompir.

OSLIĆ U SOSU OD PAVLAKE Napravite najukusniji ručak od ribe
Predlažemo da probate ovo kremasto jelo od oslića.

RIBA SA ČERI PARADAJZOM Zapečena u rerni, pliva u mirišljavom sosu
Zdrav i ukusan ručak za celu porodicu.

PITA SA KOLENICOM Slasna i zasitna, za gurmane i one izbirljive
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

GABON TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Raskošna poslastica oduševiće goste
Savršena za svaku svečanost.

TAKOSI SA SEITANOM Savršena zamena za meso u danima posta, bićete oduševljeni ukusom
Zasitno jelo osvojiće vas od prvog zalogaja.

SLANA BULGUR SALATA Gotova za 2 minuta, a puna vitamina
Dodajte kao prilog uz jelo od povrća ili mesa.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Mekane i sočne, pravi raj za nepca
Najbolje služite uz pire krompir ili prilog po želji.
Komentari (0)