DANAS SPREMITE OSLIĆ KUVAN U VINU Super ideja za ukusan posni ručak
Dijetalno jelo koje se lako sprema.
Oslić sa žalfijom u vinu
Sastojci:
1 kg fileta oslića
3-4 limuna
1 praziluk
1 šargarepa
1/2 kašičice suve žalfije
1 kašika ulja
100 ml belog vina
1 kašika gustina
Priprema:
Na dnu šerpe rasporedite kolutove limuna, preko stavite filete oslića, posolite i pobiberite po ukusu. Praziluk i šargarepu isecite na kolutove i stavite preko ribe. Poklopite šerpu i stavite je u veću šerpu u koju ste sipali ključalu vodu. Kuvajte na pari 15-20 minuta, odnosno dok riba ne omekša. Na malo ulja propržite žalfiju tek da zamiriše, dodajte belo vino, so, biber, pa kuvajte dok se količina tečnosti ne prepolovi. Dodajte gustin razmućen u malo vode i kuvajte još minut-dva da se sos zgusne. Filete oslića poslužite sa sosom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSNO JELO Pijani šaran sa pirinčem, najbolji koji ste jeli!
Pripremite odličan vikend ručak.
SAVRŠEN POSNI RUČAK Sočna pastrmka iz rerne, pečena na povrću
Poslužite ribu dok je topla i uživajte u ukusima.
ZDRAVA I UKUSNA SALATA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Po receptu voditeljke Ane Radulović
Ana Radulović, voditeljka Elite na RTV Pinku, karijeru je započela kao model. Svojim atraktivnim izgledom privlači pažnju gde god da se pojavi. Supruga zvezde Granda, pevača Mirčeta Radulovića, i majka Konstantina vodi računa o svom izgledu i pazi šta jede. Primer je i ova ukusna salata koju redovno pravi.
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
HRONO HLEB OD 3 VRSTE BRAŠNA Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo, a savršen je i hladan
Pravi se bez belog brašna i kvasca i biće svež danima, a zdrav je i ukusan.
SMUTI OD BANANE Brz i lagan doručak za dane kada ste u žurbi, potrebno je samo 3 sastojka
Zdrav doručak sa ovsenim pahuljicama razbudiće vas očas posla, a preukusan je i nemorate da brojite kalorije.
PEČENE JABUKE SA CIMETOM Zdravi slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj, pravićete ga stalno
Ako želite da napravite nešto slatko, imamo predlog za vas. Napravite pečene jabuke, gotove su začas a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)