DANAS SPREMITE OSLIĆ KUVAN U VINU Super ideja za ukusan posni ručak

Trpeza/ V.V.

10:00

Zdravi zalogaji 0

Dijetalno jelo koje se lako sprema.

DANAS SPREMITE OSLIĆ KUVAN U VINU Super ideja za ukusan posni ručak
Printscreen/Instagram

Oslić sa žalfijom u vinu

Sastojci:

1 kg fileta oslića

3-4 limuna

1 praziluk

1 šargarepa

1/2 kašičice suve žalfije

1 kašika ulja

100 ml belog vina

1 kašika gustina

DANAS SPREMITE OSLIĆ KUVAN U VINU Super ideja za ukusan posni ručak Printscreen/Instagram
 

Priprema:

Na dnu šerpe rasporedite kolutove limuna, preko stavite filete oslića, posolite i pobiberite po ukusu. Praziluk i šargarepu isecite na kolutove i stavite preko ribe. Poklopite šerpu i stavite je u veću šerpu u koju ste sipali ključalu vodu. Kuvajte na pari 15-20 minuta, odnosno dok riba ne omekša. Na malo ulja propržite žalfiju tek da zamiriše, dodajte belo vino, so, biber, pa kuvajte dok se količina tečnosti ne prepolovi. Dodajte gustin razmućen u malo vode i kuvajte još minut-dva da se sos zgusne. Filete oslića poslužite sa sosom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading