PRAVIĆETE OVAJ RUČAK ČESTO Ukusna piletina sa cimetom, aromatični užitak

trpeza.rs

07:00

Sezonski recepti 0

Ova kombinacija ukusa će vas oduševiti

PRAVIĆETE OVAJ RUČAK ČESTO Ukusna piletina sa cimetom, aromatični užitak
unsplash.com

Potrebno je:

  • 6 pilećih bataka
  • kašikica cimeta
  • 1 limun
  • so
  • biber
  • muskatni oraščić
  • ulje

Priprema:

Batake posuti cimetom.

Iscediti sok od limuna pa preliti, narendati koru, posoliti pa pobiberiti, nastrugati pola muskatnog oraščića. Dodati malo ulja, dobro promešati pa ostaviti preko noći u frižideru.

Ispržiti na ulju ili zamotati u aluminijumsku foliju pa peći u rerni.

Uz ovu aromatičnue  piletinu odlično ide pire krompir, pomfrit, bareno povrće, razne vrste salata.

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading