OVAKO KUBANCI SPREMAJU PILETINU Poljo frito će vam se odmah dopasti
Za prste se lepi.
Poljo frito
Sastojci:
500 g piletine
5-6 čena belog luka
130 ml soka od pomorandže
1 kašičica soli
ulje
Priprema:
Stavite piletinu u činiju, dodajte iseckani beli luk, posolite i prelijte sokom od pomorandže, prekrijte folijom i
ostavite da odstoji u marinadi najmanje tri sata. Nakon toga, zagrejte ulje, dobro iscedite piletinu i pecite
je na tihoj vatri.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POHOVANA PILETINA Hrskava i sočna, poćiće vam voda na usta
Samo dodajte salatu ili prilog po želji.
SPOJ KVALITETNIH SASTOJAKA Preukusni namaz koji će vam ulepšati jutro
Svima će se dopasti.
JEDAN SASVIM NOV UKUS Izuzetno jednostavna, a ludo ukusna - musaka sa piletinom
Svima će se dopasti.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)