OVAKO KUBANCI SPREMAJU PILETINU Poljo frito će vam se odmah dopasti

Izvor: Alo.rs

11:00

Kulinarski globus 0

Za prste se lepi.

OVAKO KUBANCI SPREMAJU PILETINU Poljo frito će vam se odmah dopasti
Shutterstock

Poljo frito

Sastojci:

500 g piletine

5-6 čena belog luka

130 ml soka od pomorandže

1 kašičica soli

ulje

Priprema:

Stavite piletinu u činiju, dodajte iseckani beli luk, posolite i prelijte sokom od pomorandže, prekrijte folijom i 
ostavite da odstoji u marinadi najmanje tri sata. Nakon toga, zagrejte ulje, dobro iscedite piletinu i pecite 
je na tihoj vatri.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading