BEZ NJE SE NE MOŽE Dekorativna mimoza salata je obavezna na porodičnom okupljanju
Mada je zovu salatom, služi se kao hladno predjelo na svečanoj trpezi.
Sastojci:
5 krompira
4 jaja
200 g šunkarice
300 g kačkavalja
2 čaše (od 180 ml) kisele pavlake
100 g majoneza
Priprema:
Skuvati krompir u ljusci, ohladiti i oljuštiti. Jaja skuvati, ohladiti i oljuštiti. Napraviti preliv za salatu: pomešati pavlaku i majonez, posoliti po ukusu. Uzeti kalup za tortui dno premazati prelivom. Narendati red krompira, namazati ga prelivom. Preko narendati šunku i premazati prelivom. Narendati kuvano jaje, staviti preliv. Preko narendati kačkavalj. Još jednom složiti sve istim redosledom. Odozgo narendati ostatak kačkavalja. Staviti da se stegne u frižideru, pa skinuti ivice kalupa i ukrasiti po želji seckanim peršunom, rendanim kačkavaljem i jajima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)