BEZ NJE SE NE MOŽE Dekorativna mimoza salata je obavezna na porodičnom okupljanju
Mada je zovu salatom, služi se kao hladno predjelo na svečanoj trpezi.
Sastojci:
5 krompira
4 jaja
200 g šunkarice
300 g kačkavalja
2 čaše (od 180 ml) kisele pavlake
100 g majoneza
Priprema:
Skuvati krompir u ljusci, ohladiti i oljuštiti. Jaja skuvati, ohladiti i oljuštiti. Napraviti preliv za salatu: pomešati pavlaku i majonez, posoliti po ukusu. Uzeti kalup za tortui dno premazati prelivom. Narendati red krompira, namazati ga prelivom. Preko narendati šunku i premazati prelivom. Narendati kuvano jaje, staviti preliv. Preko narendati kačkavalj. Još jednom složiti sve istim redosledom. Odozgo narendati ostatak kačkavalja. Staviti da se stegne u frižideru, pa skinuti ivice kalupa i ukrasiti po želji seckanim peršunom, rendanim kačkavaljem i jajima.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)