NE MORATE PANIČITI Evo kako da smanjite začinjenost hrane
Iskoristite određene namirnice da spasete svoje jelo, tako da ponovo bude jestivo
Sigurno vam se nekada dogodilo da previše začinite jelo. I onda bi usledilo nerviranje i, uglavnom, sve iz početka. Ili bi ukućani tog dana ostali bez ručka.
Nema razloga za nerviranje, a još manje za bacanje hrane.
Iskoristite određene namirnice da spasete svoje jelo, tako da ponovo bude jestivo.
Evo kako da smanjite začinjenost hrane:
Mlečni proizvodi i kisele tečnosti
Jedan od najboljih načina za suzbijanje previše začinjene hrane je dodavanje mlečnih proizvoda: punomasno mleko, jogurt, sir ili pavlaka. Takođe, kisele tečnosti poput sirćeta, limuna ili iseckanog paradajza mogu da preseku začinjenu hranu.
Šećer i skrob
Šećeri pomažu u neutralisanju toplote kao što je ona od čili paprike. Zato pokušajte da dodate malo šećera ili meda kako biste uravnotežili ljute ukuse. Kako biste ublažili pikantnost obroka uzmite testeninu, hleb ili pirinač.
Povećajte ostale sastojke
Smanjite ljutinu dodavanjem više glavnih komponenti. To može da znači više čorbe, mesa ili povrća, u zavisnosti od toga šta pravite.
Ovi trikovi će vam pomoći da i presoljeno jelo bude ukusno i oduševi ukućane i goste
Skrob kao pomoć
Dodatkom skrobnih namirnica ćete ublažiti preslan i prezačinjen ukus supa i variva. Dodajte ceo krompir jelu i on će upiti i razblažiti so.
Profimedia
Dodajte vode
Jedan od najlakših načina da spasite presoljeno varivo je da dodate još vode i produžite vreme kuvanja. Može se desiti da jelo zbog toga ima blaži ukus, ali dodajte još začina i vratite harmoniju aromi.
Možda vas zanima:
IDEALNO ZA DORUČAK ILI VEČERU Rolovane viršle sa kačkavaljem, neverovatno ukusna kombinacija
Odlično pecivo, koje ćete iznova i iznova praviti
RECEPT KAKAV STE UVEK TRAŽILI Mantije sa prazilukom i krompirom, ono kad se jelo podigne na viši nivo
Priredite ukućanima iznenađenje, dočekajte goste, biće vam zahvalni na savršenom zalogaju
SAVRŠEN SLATKIŠ ZA LETNJE POPODNE Pita sa jabukama u lisnatom testu, vrhunsko uživanje
Okolo hrskava korica, a unutra mek i sočan fil, sve miriše na cimet, a priprema jednostavna. Može sa bilo kojim voćem na ove vrućine
STARINSKO SRPSKO JELO Krompirača sa pirinčem i kobasicom, pravo zadovoljstvo ukusa
Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)