PUN POGODAK! Domaći hleb sa sirom i lukom prave domaćice širom sveta, probajte i vi!
Napravite hleb sa sirom za doručak ili večeru, a odličan je i kada se ohladi.
Sastojci:
Za testo:
200 g brašna
80 ml toplog mleka
30 g maslaca
1 jaje
20 g šećera
4 g instant kvasca
3 g soli
Fil:
150 g kačkavalja
3 čena belog luka
1 kašika majoneza
1 kašika šećera
1 mladi luk
15 g maslaca
Priprema:
Sve sastojke za testo pomešajte i ostavite da tetso naraste. Oblikujte okrugli hleb malo pljosnati. Beli luk izgnječite, pomješajte sa majonezom, šećerom, maslacem i sitno iseckanim mladim lukom. Na hlebu odozgo napravite plitke šare uzduž i popreko kao kocke. Premažite testo smesom od belog luka i pospite mješavinom i pospite rendanim kačkavaljem. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok se testo ne ispeče.
Možda vas zanima:
SEOSKA LISNATA POGAČA Pravo iz bakine kuhinje, spolja krckava, a unutra punjena sirom
Toliko je mekana da se jednostavno topi u ustima.
POGAČA PO BAKINOM RECEPTU Testo mekano kao duša, a ukus predivan!
Napravite ovu pogaču i oduševite sve ukućane.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
KEKS POSLASTICE Neodoljive, brze i fenomenalne, za sva vremena i prilike
Oduševiće i one izbirljive.
ROLOVANI SVINJSKI VRAT Prepun kačkavalja, aromatičan i slasan, za ručak koji se pamti
Fenomenalan ručak dugo će vas držati sitim.
NAJLEPŠA CRVENA JAJA ZA USKRS Tradicionalna tehnika farbanja bez hemije
Uz pomoć ove tehnike dobićete prelepu crvenu boju, a nema veštačkih sastojaka ni hemije.
USKRŠNJA PLETENICA Mirisni klasik raskošnog izgleda za pravu svečanu trpezu
Vazdušasta i mekana, dobićete brojne komplimente.
Komentari (0)