PUN POGODAK! Domaći hleb sa sirom i lukom prave domaćice širom sveta, probajte i vi!
Napravite hleb sa sirom za doručak ili večeru, a odličan je i kada se ohladi.
Sastojci:
Za testo:
200 g brašna
80 ml toplog mleka
30 g maslaca
1 jaje
20 g šećera
4 g instant kvasca
3 g soli
Fil:
150 g kačkavalja
3 čena belog luka
1 kašika majoneza
1 kašika šećera
1 mladi luk
15 g maslaca
Priprema:
Sve sastojke za testo pomešajte i ostavite da tetso naraste. Oblikujte okrugli hleb malo pljosnati. Beli luk izgnječite, pomješajte sa majonezom, šećerom, maslacem i sitno iseckanim mladim lukom. Na hlebu odozgo napravite plitke šare uzduž i popreko kao kocke. Premažite testo smesom od belog luka i pospite mješavinom i pospite rendanim kačkavaljem. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok se testo ne ispeče.
Možda vas zanima:
TURSKE POGAČE Odličnog izgleda, a još boljeg ukusa, priprema je jednostavna, a oduševiće bukvalno sve!
Mekane i sočne, samo dodajte prilog po želji.
HAČAPURI Gruzijska pogača sa sirom umesite je za doručak, biće savršena i za večeru
Tradicionalna pogača odlično se slaže sa brojnim prilozima.
SEOSKA LISNATA POGAČA Pravo iz bakine kuhinje, spolja krckava, a unutra punjena sirom
Toliko je mekana da se jednostavno topi u ustima.
POGAČA PO BAKINOM RECEPTU Testo mekano kao duša, a ukus predivan!
Napravite ovu pogaču i oduševite sve ukućane.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)