PRELEPA POGAČA U OBLIKU CVETA Ukrasiće vašu trpezu, ukusna je, a svima uspeva!
Mekano pecivo koje se jednostavno priprema, a svako će dobiti svoju lepinjicu.
Sastojci:
700 g glatkog brašna
400 ml toplog mleka
40 g svežeg kvasca
50 ml ulja
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
1 prašak za pecivo
2 kašike semenki po želji (susam, lan, kim)
1 jaje
Priprema:
Kvasac izmrvite, pomešajte sa šećerom i polovinom od pripremljene količine toplog mleka pa ostavite da nadođe 5 minuta. U brašno dodajte so, prašak za pecivo, ulje i nadošao kvasac i sa ostatkom toplog mleka zamesite testo. Pokrijte krpom i ostavite na toplom dok se volumen ne udvostruči (oko jedan sat). Otkidajte testo i oblikujte okrugle lepinjice, 9-12 komada u zavisnosti od veličine pleha. Poređajte ih u okrugli podmazan pleh u krug kao cvet, premažite umućenim jajetom i pospite semenkama. Uključite rernu na 180 stepeni da se zagreje, a za to vreme ostavite pogaču da raste. Pecite je 30-40 minuta, odnosno dok ne dobije smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POGAČA PO BAKINOM RECEPTU Testo mekano kao duša, a ukus predivan!
Napravite ovu pogaču i oduševite sve ukućane.
PUŽIĆI SA MAKOM BOLJI OD SVAKE ŠTRUDLE Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
DOMAĆE LEPINJE Savršene vruće uz sir i jogurt, a odlične i kada se ohlade
Uživaćete u svakom zalogaju.
TURSKE POGAČE Odličnog izgleda, a još boljeg ukusa, priprema je jednostavna, a oduševiće bukvalno sve!
Mekane i sočne, samo dodajte prilog po želji.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)