SUPER RUČAK Piletina sa krompirom u bešamel sosu prosto se topi u ustima
Iznenadite ukućane ovim savršenim jelom.
Sastojci
Za krompir:
300 g krompira
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
1/2 kašičice suve majčine dušice
Za piletinu:
300 g belog mesa
200 g svežih paprika
100 g crnog luka
2 kašike ulja
1 kašičica mlevene ljute paprike
2 kašike soka od paradajza
1 kašika seckanog peršuna
1 kašičica suvog biljnog začina
½ kašičice mlevenog bibera
Bešamel sos:
500 ml mleka
40 g maslaca
3 pune kašike brašna
1/2 kašičice muskatnog oraščića u prahu
1 kašičica suvog biljnog začina
Ostalo:
150 g kačkavalja
Priprema:
Krompir iseći na kolutove debljine 3 mm. Crni luk sitno iseckati, a papriku na kockice. U tepsiju staviti krompir, posuti solju, biberom, majčinom dušicom i sa malo ulja. Izmešati i sipati u pleh. Staviti da se peče 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. U dubljem tiganju na dve kašike zagrejanog ulja propržiti iseckanu piletinu na komade veličine zalogaja i na srednjoj vatri pržiti dok meso ne pobeli i ne ispari voda koju pusti. Dodati iseckani crni luk, pržiti 2 minuta, ubaciti iseckanu papriku, mlevenu papriku i paradajz sok. Promešati i pržiti 2-3 minuta uz mešanje. Posuti suvim biljnim začinom i mlevenim biberom, dodati iseckan peršun, promešati i skloniti sa vatre. Izvaditi posudu sa krompirom i preko rasporediti piletinu sa povrćem.
Bešamel sos: maslac istopiti, dodati brašno i mešati da se sjedine bez grudvica. Pržiti na srednjoj temperaturi 2 minuta pa sipati mleko. Žicom za mućenje mešati dok se sos ne zgusne. Skloniti sa vatre, dodati muskatni oraščić, suvi biljni začin, mleveni biber. Preliti sos preko smese sa piletinom. Preko sosa rasporediti rendani kačkavalj. Vratiti u rernu na 180 stepeni još 20 minuta, odnosno dok se kačkavalj ne istopi i porumeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PEKARSKI KROMPIR IZ RERNE Spolja hrskav, unutra mekan i sočan, a ukus mu je fantastičan!
Ne morate da pržite krompir da bi bio hrskav i ukusan. Takav može biti i u rerni.
BRZO I UKUSNO Piletina sa šampinjonima uz prilog od pirinča, savršen nedeljni ručak za celu porodicu
Obradujte ukućane fantastičnim ručkom.
RUČAK ZA GURMANE Piletina u slanini je savršen mesni rolat, svi će biti oduševljeni i ukusom i izgledom!
Poslužite mesni rolat uz krompir ili povrće.
OVO SIGURNO NISTE JELI Musaka od pirinča i mesa, sprema se očas posla, a ručak je savršen!
Uz ovo jelo poslužite samo sezonsku salatu i lepo ćete se najesti.
BLEDSKA KREMPITA Kolač za sva vremena, Tito ga je obožavao, a originalni recept je tajna još od 1953
Ištvan Lukačević je 1953. godine, dok je radio u hotelu Park na Bledu, osmislio ovaj čuveni recept. Inspirisan Vojvodjanskom krempitom, zamenio je polovinu vanilinog krema sa jednakim slojem slatke mlečne pavlake.
KAKO DA PECIVO OSTANE SVEŽE DANIMA? Primenite ovo i biće mekano i sočno
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u mekanim kiflicama, ili cimet rolnicama, i sutra i prekosutra.
POSNA OBROK SALATA SA TUNJEVINOM I ŠAMPINJONIMA Lagana a zasitna, držaće dugo sitim
Sočna i slasna, a posna pravićete stalno.
AKO ŽELITE JARKO CRVENA JAJA ZA USKRS KORISTITE OVO Nije hemija ni boja iz kesica
Ofarbajte jaja na grčki način i bićete oduševljeni rezultatom. Boja jarkocrvena kao krv simbolizuje žrtvu Isusa Hrista, pa je potrebno da takav bude bar čuvarkuća. Nema korišćenja hemije ni boje iz kesica a boja je savršene crvene nijanse.
JEDNOSTAVNI RECEPT ZA JAGNJETINU SA GRAŠKOM ZA USKRŠNJU TRPEZU Ovako to pravi čuveni svetski kuvar
Jednostavan recept za savršeno sočno i aromatično jelo, podelio je čuveni kuvar Đenaro Kontaldo.
Komentari (0)