SUPER RUČAK Piletina sa krompirom u bešamel sosu prosto se topi u ustima
Iznenadite ukućane ovim savršenim jelom.
Sastojci
Za krompir:
300 g krompira
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
1/2 kašičice suve majčine dušice
Za piletinu:
300 g belog mesa
200 g svežih paprika
100 g crnog luka
2 kašike ulja
1 kašičica mlevene ljute paprike
2 kašike soka od paradajza
1 kašika seckanog peršuna
1 kašičica suvog biljnog začina
½ kašičice mlevenog bibera
Bešamel sos:
500 ml mleka
40 g maslaca
3 pune kašike brašna
1/2 kašičice muskatnog oraščića u prahu
1 kašičica suvog biljnog začina
Ostalo:
150 g kačkavalja
Priprema:
Krompir iseći na kolutove debljine 3 mm. Crni luk sitno iseckati, a papriku na kockice. U tepsiju staviti krompir, posuti solju, biberom, majčinom dušicom i sa malo ulja. Izmešati i sipati u pleh. Staviti da se peče 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. U dubljem tiganju na dve kašike zagrejanog ulja propržiti iseckanu piletinu na komade veličine zalogaja i na srednjoj vatri pržiti dok meso ne pobeli i ne ispari voda koju pusti. Dodati iseckani crni luk, pržiti 2 minuta, ubaciti iseckanu papriku, mlevenu papriku i paradajz sok. Promešati i pržiti 2-3 minuta uz mešanje. Posuti suvim biljnim začinom i mlevenim biberom, dodati iseckan peršun, promešati i skloniti sa vatre. Izvaditi posudu sa krompirom i preko rasporediti piletinu sa povrćem.
Bešamel sos: maslac istopiti, dodati brašno i mešati da se sjedine bez grudvica. Pržiti na srednjoj temperaturi 2 minuta pa sipati mleko. Žicom za mućenje mešati dok se sos ne zgusne. Skloniti sa vatre, dodati muskatni oraščić, suvi biljni začin, mleveni biber. Preliti sos preko smese sa piletinom. Preko sosa rasporediti rendani kačkavalj. Vratiti u rernu na 180 stepeni još 20 minuta, odnosno dok se kačkavalj ne istopi i porumeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PEKARSKI KROMPIR IZ RERNE Spolja hrskav, unutra mekan i sočan, a ukus mu je fantastičan!
Ne morate da pržite krompir da bi bio hrskav i ukusan. Takav može biti i u rerni.
BRZO I UKUSNO Piletina sa šampinjonima uz prilog od pirinča, savršen nedeljni ručak za celu porodicu
Obradujte ukućane fantastičnim ručkom.
RUČAK ZA GURMANE Piletina u slanini je savršen mesni rolat, svi će biti oduševljeni i ukusom i izgledom!
Poslužite mesni rolat uz krompir ili povrće.
OVO SIGURNO NISTE JELI Musaka od pirinča i mesa, sprema se očas posla, a ručak je savršen!
Uz ovo jelo poslužite samo sezonsku salatu i lepo ćete se najesti.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)