SUPER RUČAK Piletina sa krompirom u bešamel sosu prosto se topi u ustima
Iznenadite ukućane ovim savršenim jelom.
Sastojci
Za krompir:
300 g krompira
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
1/2 kašičice suve majčine dušice
Za piletinu:
300 g belog mesa
200 g svežih paprika
100 g crnog luka
2 kašike ulja
1 kašičica mlevene ljute paprike
2 kašike soka od paradajza
1 kašika seckanog peršuna
1 kašičica suvog biljnog začina
½ kašičice mlevenog bibera
Bešamel sos:
500 ml mleka
40 g maslaca
3 pune kašike brašna
1/2 kašičice muskatnog oraščića u prahu
1 kašičica suvog biljnog začina
Ostalo:
150 g kačkavalja
Priprema:
Krompir iseći na kolutove debljine 3 mm. Crni luk sitno iseckati, a papriku na kockice. U tepsiju staviti krompir, posuti solju, biberom, majčinom dušicom i sa malo ulja. Izmešati i sipati u pleh. Staviti da se peče 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. U dubljem tiganju na dve kašike zagrejanog ulja propržiti iseckanu piletinu na komade veličine zalogaja i na srednjoj vatri pržiti dok meso ne pobeli i ne ispari voda koju pusti. Dodati iseckani crni luk, pržiti 2 minuta, ubaciti iseckanu papriku, mlevenu papriku i paradajz sok. Promešati i pržiti 2-3 minuta uz mešanje. Posuti suvim biljnim začinom i mlevenim biberom, dodati iseckan peršun, promešati i skloniti sa vatre. Izvaditi posudu sa krompirom i preko rasporediti piletinu sa povrćem.
Bešamel sos: maslac istopiti, dodati brašno i mešati da se sjedine bez grudvica. Pržiti na srednjoj temperaturi 2 minuta pa sipati mleko. Žicom za mućenje mešati dok se sos ne zgusne. Skloniti sa vatre, dodati muskatni oraščić, suvi biljni začin, mleveni biber. Preliti sos preko smese sa piletinom. Preko sosa rasporediti rendani kačkavalj. Vratiti u rernu na 180 stepeni još 20 minuta, odnosno dok se kačkavalj ne istopi i porumeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PEKARSKI KROMPIR IZ RERNE Spolja hrskav, unutra mekan i sočan, a ukus mu je fantastičan!
Ne morate da pržite krompir da bi bio hrskav i ukusan. Takav može biti i u rerni.
BRZO I UKUSNO Piletina sa šampinjonima uz prilog od pirinča, savršen nedeljni ručak za celu porodicu
Obradujte ukućane fantastičnim ručkom.
RUČAK ZA GURMANE Piletina u slanini je savršen mesni rolat, svi će biti oduševljeni i ukusom i izgledom!
Poslužite mesni rolat uz krompir ili povrće.
OVO SIGURNO NISTE JELI Musaka od pirinča i mesa, sprema se očas posla, a ručak je savršen!
Uz ovo jelo poslužite samo sezonsku salatu i lepo ćete se najesti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)