BRZO I UKUSNO Piletina sa šampinjonima uz prilog od pirinča, savršen nedeljni ručak za celu porodicu

Vesna Vukadinović

12:24

Sezonski recepti 0

Obradujte ukućane fantastičnim ručkom.

piletina
Shutterstock

Sastojci:

500 g belog mesa

300 g šampinjona

1 crni luk

2 čena belog luka

1 šargarepa

1 kašika mešavine suvih biljnih začina

2 kašike kisele pavlake

1 kašika gustina

Za prilog:

200 g pirinča

1 kašičica ljute mlevene paprike

1 kašičica mešavine suvih biljnih začina

Priprema:

Iseckati crni luk zajedno sa belim lukom i šargarepom na kockice. Propržiti na malo ulja. Belo meso odvojiti od kostiju i iseći na manje šnicle ili komade veličine zalogaja. Svaku uvaljati u brašno pa staviti preko izdinstanog luka jednu pored drugog, a ako imate više mesa i odozgo. Naliti čašom vode (200 ml) i dinstati na tihoj vatri 30 minuta. Povremeno šerpu protresti. 10 minuta pred kraj dodati očišćene šampinjone isečene na pola. Na kraju dodati razmućen gustin u malo vode, a zatim i pavlaku. Krčkati jedan minut, skloniti sa vatre i začiniti. Skuvati pirinač, začiniti i poslužiti kao prilog.

Možda vas zanima:

bezglutenske projice od blitve

BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića

19:00

5 maj, 2024

Sezonski recepti

Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.

Komentari (0)

Loading