BRZO I UKUSNO Piletina sa šampinjonima uz prilog od pirinča, savršen nedeljni ručak za celu porodicu
Obradujte ukućane fantastičnim ručkom.
Sastojci:
500 g belog mesa
300 g šampinjona
1 crni luk
2 čena belog luka
1 šargarepa
1 kašika mešavine suvih biljnih začina
2 kašike kisele pavlake
1 kašika gustina
Za prilog:
200 g pirinča
1 kašičica ljute mlevene paprike
1 kašičica mešavine suvih biljnih začina
Priprema:
Iseckati crni luk zajedno sa belim lukom i šargarepom na kockice. Propržiti na malo ulja. Belo meso odvojiti od kostiju i iseći na manje šnicle ili komade veličine zalogaja. Svaku uvaljati u brašno pa staviti preko izdinstanog luka jednu pored drugog, a ako imate više mesa i odozgo. Naliti čašom vode (200 ml) i dinstati na tihoj vatri 30 minuta. Povremeno šerpu protresti. 10 minuta pred kraj dodati očišćene šampinjone isečene na pola. Na kraju dodati razmućen gustin u malo vode, a zatim i pavlaku. Krčkati jedan minut, skloniti sa vatre i začiniti. Skuvati pirinač, začiniti i poslužiti kao prilog.
Možda vas zanima:
MESO U SOSU OD AJVARA Mekani sočni zalogaji u pikatnom umaku
Uz dodatak krompira imaćete savršen ručak.
SVINJSKI GULAŠ SA SLANINOM Sočni zalogaji od mesa u ukusnom saftu od piva, imaćete ručak za dva dana!
Gulaš poslužite uz pire krompir ili kuvanu testeninu i sezonsku salatu.
RUČAK ZA GURMANE Piletina u slanini je savršen mesni rolat, svi će biti oduševljeni i ukusom i izgledom!
Poslužite mesni rolat uz krompir ili povrće.
JUNEĆI PERKELT Probajte mađarski gulaš sa mekanim mesom koje se topi u ustima!
Perkelt je mađarski specijalitet koji je malo gušći od gulaša.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)