ZAČINJENO I JEFTINO Aromatični špageti sa belim lukom su na stolu za 30 minuta
Klasični italijanski špageti koji se prave od nekoliko začina koje imate u kući.
Sastojci:
300 g špageta
5 čena belog luka
5 kašika maslinovog ulja
1 kašika iseckanog peršuna
1 kašika narendanog parmezana
1 kašičica ljute mleven paprike ili 1 seckana suva
Priprema:
Pomešati 4 kašike maslinovog ulja sa 4 iseckana čena belog luka i peršunom. Testeninu skuvati u slanoj vodi i ocediti. U tiganju, na zagrejanom preostalom ulju kratko propržiti očišćen i na četvrtine isečen čen belog luka. Tiganj skloniti s vatre, a beli luk izvaditi. Dodati špagete, posuti začinima, preliti pripremljenom mešavinom maslinovog ulja, bosiljka, peršuna i belog luka i izmešati. Vratiti na šporet i mešati 2-3 minuta. Poslužiti posuto narendanim parmezanom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREDLOG ZA RUČAK Najbrži recept za testeninu sa kačkavaljem koja se pravi u jednoj šerpi
Ukusno jelo koje može biti bilo koji obrok kada imate malo vremena za pripremu.
PASTA SA PATLIDŽANOM PO RECEPTU EMINE JAHOVIĆ SRUŠILA MREŽE Bolju sigurno niste jeli
Poznata pevačica, autorka brojnih tekstova, dizajnerka parfema i šminke, Emina Jahović već decenijama utabanim stazama korača muzičkom scenom. Majka dva dečaka, Jamana i Javuza, i bivša supruga turskog pevača Mustafe Sandala smatra kuvanje velikom strašću i rado je u više navrata svoje recepte delila sa pratiocima na mrežama. Odlično se snalazi u kuhinji, a jedan od njenih omiljenih recepata je pasta sa crvenim sosom, sočno jelo koje će vam zagrejati dušu i telo.
TESTENINA SA LIMUNOM Osvežavajući ručak za vrele, letnje dane po receptu bez mane
Kremasto jelo obožavaće cela porodica.
ZELENA PASTA Savršen spoj testenine, graška i šunke u jelu koje uspeva apsolutno svima
Kremasta i slasna, a zasitna.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)