ZAČINJENO I JEFTINO Aromatični špageti sa belim lukom su na stolu za 30 minuta

Vesna Vukadinović

13:30

Kulinarski globus 0

Klasični italijanski špageti koji se prave od nekoliko začina koje imate u kući.

pasta
Shutterstock

Sastojci:

300 g špageta

5 čena belog luka

5 kašika maslinovog ulja

1 kašika iseckanog peršuna

1 kašika narendanog parmezana

1 kašičica ljute mleven paprike ili 1 seckana suva   

Priprema:

Pomešati 4 kašike maslinovog ulja sa 4 iseckana čena belog luka i peršunom. Testeninu skuvati u slanoj vodi i ocediti. U tiganju, na zagrejanom preostalom ulju kratko propržiti očišćen i na četvrtine isečen čen belog luka. Tiganj skloniti s vatre, a beli luk izvaditi. Dodati špagete, posuti začinima, preliti pripremljenom mešavinom maslinovog ulja, bosiljka, peršuna i belog luka i izmešati. Vratiti na šporet i mešati 2-3 minuta. Poslužiti posuto narendanim parmezanom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading