ZAČINJENO I JEFTINO Aromatični špageti sa belim lukom su na stolu za 30 minuta

Vesna Vukadinović

13:30

Kulinarski globus 0

Klasični italijanski špageti koji se prave od nekoliko začina koje imate u kući.

pasta
Shutterstock

Sastojci:

300 g špageta

5 čena belog luka

5 kašika maslinovog ulja

1 kašika iseckanog peršuna

1 kašika narendanog parmezana

1 kašičica ljute mleven paprike ili 1 seckana suva   

Priprema:

Pomešati 4 kašike maslinovog ulja sa 4 iseckana čena belog luka i peršunom. Testeninu skuvati u slanoj vodi i ocediti. U tiganju, na zagrejanom preostalom ulju kratko propržiti očišćen i na četvrtine isečen čen belog luka. Tiganj skloniti s vatre, a beli luk izvaditi. Dodati špagete, posuti začinima, preliti pripremljenom mešavinom maslinovog ulja, bosiljka, peršuna i belog luka i izmešati. Vratiti na šporet i mešati 2-3 minuta. Poslužiti posuto narendanim parmezanom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

pasta sa patlidžanom

PASTA SA PATLIDŽANOM PO RECEPTU EMINE JAHOVIĆ SRUŠILA MREŽE Bolju sigurno niste jeli

14:00

20 oktobar, 2025

Sezonski recepti

Poznata pevačica, autorka brojnih tekstova, dizajnerka parfema i šminke, Emina Jahović već decenijama utabanim stazama korača muzičkom scenom. Majka dva dečaka, Jamana i Javuza, i bivša supruga turskog pevača Mustafe Sandala smatra kuvanje velikom strašću i rado je u više navrata svoje recepte delila sa pratiocima na mrežama. Odlično se snalazi u kuhinji, a jedan od njenih omiljenih recepata je pasta sa crvenim sosom, sočno jelo koje će vam zagrejati dušu i telo.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading