TOPI SE U USTIMA Kremasta testenina sa šunkaricom, prazilukom i šampinjonima

Trpeza/ V.V.

11:00

Sezonski recepti 0

Dve vrste sira čine ovu pastu neverovatno sočnom.

pasta
Shutterstock

Sastojci:

1 pakovanje testenine po želji

200 g šampinjona

150 g krem sira

100 g šunkarice

30 g rendanog parmezana 

2 kašike maslinovog ulja

1 praziluk

2 čena belog luka

1 kašičica listića svežeg bosiljka

Priprema:

Praziluka iseckajte na kolutove, šampinjone na kriške, beli luk sitno, šunkaricu na kockice. Na ulje stavite praziluk i dve kašike vode, posolite po ukusu i dinstajte poklopljeno oko pet minuta na srednjoj vatri, odnosno dok ne omekša. Dodajte pečurke i beli luk, dinstajte tri minuta. Skuvajte testeninu prema uputstvu sa pakovanja, ocedite. Sir pomešajte sa prazilukom i pečurkama, dodajte čašu vode od kuvanja testenine da dobijete željenu gustinu sosa. Dodajte šunku, bosiljak i parmezan pa umešajte testeninu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading