TELETINA U MARINADI OD PIVA Sočno, mekano, pikantno meso iz rerne
Predlog za nedeljni ručak.
Sastojci:
1 kg teletine u komadu
2 kašike senfa
1 kašičica ljute mlevene paprike
4 čena belog luka
biber, so
Marinada:
300 ml piva
50 ml ulja
Priprema:
Meso oprati, osušiti i oštrim nožem napraviti džepove dovoljno duboke da se u njih utisnu listići belog luka. Posoliti i pobiberiti meso sa svih strana. Beli luk iseći na listiće i ubaciti u džepove. U senf dodati ljutu papriku, izmešati i premazati meso. Pivo i ulje sipati u dublju posudu i staviti meso da do pola bude u marinado. Pokriti folijom i staviti u frižider na 5 sati najmanje, a povremeno ga okretati u marinadi. Ocediti ga i staviti u pleh. Pokriti folijom i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 1, 5 sat. Povremeno zalivati marinadom i sokom od mesa. Petnaestak minuta pred kraj, skloniti foliju da se zapeče.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
VIKEND GOZBA Svinjski vrat sa začinskim biljem, preliven vinom i pečen na krompiru, najukusnije meso koje ste jeli!
Omiljeni ručak na malo drugačiji način oduševiće vaše ukućane.
PIJANO MESO Junetina sa marinadom od piva pečena u rerni, neverovatno sočna i mekana
Uz ovako pripremljeno meso dovoljna vam je samo sezonska salata.
BRZINSKI RUČAK Meso sa krompirom iz rerne nestane odmah iz tepsije
Ukusno jelo koje se spremi bez imalo muke, a svi ga obožavaju.
SOČNO MESO IZ RERNE Najbolji nedeljni ručak za celu porodicu
Marinada od piva mesu daje poseban šmek.
TRIKOVI ZA SAVRŠEN RIŽOTO Biće kremast i slasan umesto suv i bezukusan
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
JAPANSKE PALAČINKE Vazdušaste kao oblak, napravite ih za doručak, biće savršene i za večeru
Potrebno je samo par sastojaka i malo vremena, a biće ukusne kao da ste se trudili satima.
NEODOLJIVE ČOKOLADNE GALETE Tajna je u jednom sastojku koji se dodaje u testo, a totalno daje šmek
Najbolje služite tople i prelivene kremom od vanile.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Komentari (0)