TELETINA U MARINADI OD PIVA Sočno, mekano, pikantno meso iz rerne
Predlog za nedeljni ručak.
Sastojci:
1 kg teletine u komadu
2 kašike senfa
1 kašičica ljute mlevene paprike
4 čena belog luka
biber, so
Marinada:
300 ml piva
50 ml ulja
Priprema:
Meso oprati, osušiti i oštrim nožem napraviti džepove dovoljno duboke da se u njih utisnu listići belog luka. Posoliti i pobiberiti meso sa svih strana. Beli luk iseći na listiće i ubaciti u džepove. U senf dodati ljutu papriku, izmešati i premazati meso. Pivo i ulje sipati u dublju posudu i staviti meso da do pola bude u marinado. Pokriti folijom i staviti u frižider na 5 sati najmanje, a povremeno ga okretati u marinadi. Ocediti ga i staviti u pleh. Pokriti folijom i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 1, 5 sat. Povremeno zalivati marinadom i sokom od mesa. Petnaestak minuta pred kraj, skloniti foliju da se zapeče.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
VIKEND GOZBA Svinjski vrat sa začinskim biljem, preliven vinom i pečen na krompiru, najukusnije meso koje ste jeli!
Omiljeni ručak na malo drugačiji način oduševiće vaše ukućane.
PIJANO MESO Junetina sa marinadom od piva pečena u rerni, neverovatno sočna i mekana
Uz ovako pripremljeno meso dovoljna vam je samo sezonska salata.
BRZINSKI RUČAK Meso sa krompirom iz rerne nestane odmah iz tepsije
Ukusno jelo koje se spremi bez imalo muke, a svi ga obožavaju.
SOČNO MESO IZ RERNE Najbolji nedeljni ručak za celu porodicu
Marinada od piva mesu daje poseban šmek.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)