TELETINA U MARINADI OD PIVA Sočno, mekano, pikantno meso iz rerne

Trpeza/ V.V.

20:30

Sezonski recepti 0

Predlog za nedeljni ručak.

TELETINA U MARINADI OD PIVA Sočno, mekano, pikantno meso iz rerne
Shutterstock

Sastojci:

 

1 kg teletine u komadu

2 kašike senfa

1 kašičica ljute mlevene paprike

4 čena belog luka

biber, so

Marinada:

300 ml piva

50 ml ulja

Priprema:

Meso oprati, osušiti i oštrim nožem napraviti džepove dovoljno duboke da se u njih utisnu listići belog luka. Posoliti i pobiberiti meso sa svih strana. Beli luk iseći na listiće i ubaciti u džepove. U senf dodati ljutu papriku, izmešati i premazati meso. Pivo i ulje sipati u dublju posudu i staviti meso da do pola bude u marinado. Pokriti folijom i staviti u frižider na 5 sati najmanje, a povremeno ga okretati u marinadi. Ocediti ga i staviti u pleh. Pokriti folijom i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 1, 5 sat. Povremeno zalivati marinadom i sokom od mesa. Petnaestak minuta pred kraj, skloniti foliju da se zapeče.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading