POČASTITE SE SUPER RUČKOM Medaljoni u sosu od pečuraka, mekano meso i sočno povrće u saftu

Vesna Vukadinović

13:00

Sezonski recepti 0

Ručak koji će rado jesti cela porodica.

hrana
Shutterstock

Sastojci:

500 g mesa od buta

300 g pečuraka

100 ml kisele pavlake

3 čena belog luka

1 glavica crnog luka

1 kašičica majčine dušice

1 kašičica bosiljka

1 kašičica belog luka u prahu

Priprema:

Iseći meso na komade veličine zalogaja, posoliti, pobiberiti po ukusu i posuti belim lukom. Dobro izmešati rukom. Ostaviti meso da odstoji 1 sat u frižideru. Pržiti ga na umerenoj vatri dok ne porumeni i omekša. Izvaditi ga, pa u istom tiganju izdinstati iseckane beli i crni luk, pa dodati iseckane pečurke. Dinstati dok ne ispari voda koju puste. Dodati začine, pavlaku i dinstati još minut. Na tanjir staviti medaljone od mesa i preko njih sos od pečuraka.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading