RUČAK KOJI NE MOŽE DA OMANE Najbolje meso iskoristite da napravite domaće pljeskavice
Niko im neće odoleti.
Gurmanske pljeskavice
Sastojci:
300 g svinjskog mlevenog mesa
300 g junećeg mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 kašičica ljute tucane paprike
30-50 g dimljene slanine
biber, so
0,5-1 dl kisele vode
2 kašike ulja
Priprema:
U veliku činiju stavite meso - najbolja je kombinacija junećeg i svinjskog, mada možete koristiti i samo jednu vrstu i dodajte seckani crni luk i beli luk, so, biber, tucanu papriku, ulje, sitno seckanu dimljenu slaninu i pola dl ili 1 dl kisele vode (po želji). Sve to dobro izmešajte rukama i ostavite da odstoji u frižideru, najbolje bi bilo preko noći, mada su i 2-3 sata sasvim dovoljna. Nakon što su odstojale, pomoću folije (obavezno neka je
nauljena da se ne bi meso zalepilo, a i da bi se lepše ispeklo) oblikujte pljeskavice. Pljeskavica se peče sa jedne strane dok ne dobije lepu boju, zatim se okrene i peče se nešto kraće sa druge strane. Nakon toga se ne okreće! Najbolje ih je peći na ćumuru.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DOMAĆE PLJESKAVICE Svi obožavaju ovaj recept, jer su mnogo ukusnije nego iz kioska brze hrane!
Napravite odmah duplu meru, jer će svi tražiti dodatak!
IDEALNO ZA PUT Riblji ćevapi će oduševiti sve klince
Preukusni su.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)