RUČAK KOJI NE MOŽE DA OMANE Najbolje meso iskoristite da napravite domaće pljeskavice

Alo.rs

15:00

Sezonski recepti 0

Niko im neće odoleti.

pljeskavice
Shutterstock

Gurmanske pljeskavice

Sastojci:

300 g svinjskog mlevenog mesa

300 g junećeg mlevenog mesa

1 glavica crnog luka

1 čen belog luka

1 kašičica ljute tucane paprike

30-50 g dimljene slanine

biber, so

0,5-1 dl kisele vode

2 kašike ulja

Priprema:

U veliku činiju stavite meso - najbolja je kombinacija junećeg i svinjskog, mada možete koristiti i samo jednu vrstu i dodajte seckani crni luk i beli luk, so, biber, tucanu papriku, ulje, sitno seckanu dimljenu slaninu i pola dl ili 1 dl kisele vode (po želji). Sve to dobro izmešajte rukama i ostavite da odstoji u frižideru, najbolje bi bilo preko noći, mada su i 2-3 sata sasvim dovoljna. Nakon što su odstojale, pomoću folije (obavezno neka je 
nauljena da se ne bi meso zalepilo, a i da bi se lepše ispeklo) oblikujte pljeskavice. Pljeskavica se peče sa jedne strane dok ne dobije lepu boju, zatim se okrene i peče se nešto kraće sa druge strane. Nakon toga se ne okreće! Najbolje ih je peći na ćumuru.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

bezglutenske projice od blitve

BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića

19:00

5 maj, 2024

Sezonski recepti

Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.

Komentari (0)

Loading