RUČAK KOJI NE MOŽE DA OMANE Najbolje meso iskoristite da napravite domaće pljeskavice
Niko im neće odoleti.
Gurmanske pljeskavice
Sastojci:
300 g svinjskog mlevenog mesa
300 g junećeg mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 kašičica ljute tucane paprike
30-50 g dimljene slanine
biber, so
0,5-1 dl kisele vode
2 kašike ulja
Priprema:
U veliku činiju stavite meso - najbolja je kombinacija junećeg i svinjskog, mada možete koristiti i samo jednu vrstu i dodajte seckani crni luk i beli luk, so, biber, tucanu papriku, ulje, sitno seckanu dimljenu slaninu i pola dl ili 1 dl kisele vode (po želji). Sve to dobro izmešajte rukama i ostavite da odstoji u frižideru, najbolje bi bilo preko noći, mada su i 2-3 sata sasvim dovoljna. Nakon što su odstojale, pomoću folije (obavezno neka je
nauljena da se ne bi meso zalepilo, a i da bi se lepše ispeklo) oblikujte pljeskavice. Pljeskavica se peče sa jedne strane dok ne dobije lepu boju, zatim se okrene i peče se nešto kraće sa druge strane. Nakon toga se ne okreće! Najbolje ih je peći na ćumuru.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DOMAĆE PLJESKAVICE Svi obožavaju ovaj recept, jer su mnogo ukusnije nego iz kioska brze hrane!
Napravite odmah duplu meru, jer će svi tražiti dodatak!
IDEALNO ZA PUT Riblji ćevapi će oduševiti sve klince
Preukusni su.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)