DECA ĆE IH OBOŽAVATI Pljeskavice od CRNOG pasulja su idealne za zdrav obrok
Neobičnog su ukusa, a dopašće vam se.
Pljeskavice od crnog pasulja
Sastojci:
1 konzerva crnog pasulja
1 tikvica srednje veličine
1 kašika čija semenki
1 čen belog luka
1 kašičica kumina
1 kašičica ljute aleve paprike
1 kašičica soli
biber
1 kašika mlevenih oraha (po želji)
Priprema:
Tikvicu narendajte, posolite i ostavite 10 minuta, a onda iscedite od vode. Kašiku čija semenki pomešajte sa 3 kašike vode u šoljici i ostavite 15-20 minuta da nabubre. Pasulj ocedite od vode iz konzerve, sipajte u činiju i izgnječite gnječilicom za pire. Dodajte tikvicu, čija semenke i sve navedene začine, pa rukama umesite. Rukama oblikujte pljeskavice i ređajte ih u pleh postavljen papirom za pečenje. Od ove smese se može napraviti 10 tanjih ili 5 debljih burgera. Prelijte ih uljem (ne preterivati). Pecite 20 minuta na 200 stepeni. Kada su pečene, ostavite ih da se ohlade pre nego što ih vadite iz pleha, da se ne bi raspale. Može da se služi u kajzerici kao pravi hamburger, a mi smo ovom prilikom jeli sa graškom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZA VEGETARIJANCE SAVRŠENO Zdrave pljeskavice pravićete stalno jer su ukusne
Proste su za pravljenje.
NAPRAVITE VEĆU KOLIČINU Burgeri od OVOG povrća zasitiće celu porodicu
Ovo je obrok koji ćete stalno spremati.
MALI, NEODOLJIVI I JOŠ IZ RERNE Posle zdravih burgera neće vas gristi savest
Izuzetno zdravi i ukusni.
NAPRAVITE BURGERE KAO PRAVI ROŠTILJ MAJSTOR Biće sočni i slasni, pravi raj za nepca
Bićete oduševljeni ukusom.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)