SREMCI ZNAJU ZAŠTO Pripremite svinjetinu na ovaj način i videćete po čemu je posebna
Za prste se lepi.
Svinjetina na sremački način
Sastojci:
2 kg svinjskog mesa
8-10 paprika šilja
2 šargarepe
1 čen belog luka
1 glavica crnog luka
2 kašike domaće
masti ili ulja
Priprema:
Meso iseći na krupne kocke i složiti u šerpu, dodati isečenu papriku i luk i isečenu šargarepu. Ostaviti u frižideru dva sata da meso i povrće puste sokove, a nakon toga preliti sa dve kašike domaće masti ili ulja.
Krčkati na tihoj vatri dok meso ne postane meko.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREPORUČUJEMO DA JE JEDETE ŠTO TOPLIJU Domaća čorba od svinjetine svima će se dopasti
Jelo na kašiku koje je neodoljivo.
ZAMIRISAĆE CELA KUĆA Krompir sa ruzmarinom je idealan prilog za svaki ručak
Oduševiće vas lakoća pripreme.
BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića
Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.
SARMICE OD ZELJA Bolje od klasičnih, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Sočne i slasne, za pravo uživanje.
PREDLOZI ZA ĐURĐEVDANSKU TRPEZU Od pite i salate do paštete, dobićete brojne pohvale
Pastirska pita, gurmanska salata, francuski krompir ili pašteta, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
POTAŽ OD ŠPARGLE Kremasto predjelo fenomenalnog ukusa nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Služite ga kao užinu ili predjelo uz prilog po želji.
6 GREŠAKA KADA PRAVITE ĆUFTE Zbog ovoga nisu sočne i mekane, a potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi pravite ove greške, promenite i videćete veliku razliku.
Komentari (0)