NAPRAVITE OBILNE KOLIČINE Svi smo čuli za mućkalicu, ali ovakva je BAŠ drugačija
Sjajna je!
Mućkalica
Sastojci:
2 paprike
2 paradajza
1 tikvica
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
1 patlidžan
200 g piletine
200 dl belog vina
suvi začin
so, biber
špageti
malo ulja
Priprema:
Sve sastojke iseckajte na što sitnije kockice. Zagrejte ulje u tiganju, pa polako dodajte piletinu, dinstajte je pet minuta, pa joj nakon toga dodajte vino, a zatim šargarepu, paprike, patlidžan, tikvicu i paradajz. Zatim
posolite i pobiberite i dodajte suve začine. Ostavite da se krčka na umerenoj vatri, dok delimično ne ispari tečnost koju je povrće pustilo. Dok se namirnice dinstaju, skuvajte špagete. Kada se dobro skuvaju, uzmite nekoliko komada, presecite ih na pola i dobro procedite. Zatim ih položite na nauljeni pleh i sušite 15 minuta
na 200 stepeni. Mućkalicu servirajte u dubljem tanjiru, a u komade piletine zabodite sušene špagete.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZAMIRISAĆE CELA KUĆA Krompir sa ruzmarinom je idealan prilog za svaki ručak
Oduševiće vas lakoća pripreme.
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Gotovo za oko pola sata, a prava rapsodija za nepca
Zasladiće vam dušu i telo, a priprema nije komplikovana.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
Komentari (0)