NAPRAVITE OBILNE KOLIČINE Svi smo čuli za mućkalicu, ali ovakva je BAŠ drugačija
Sjajna je!
Mućkalica
Sastojci:
2 paprike
2 paradajza
1 tikvica
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
1 patlidžan
200 g piletine
200 dl belog vina
suvi začin
so, biber
špageti
malo ulja
Priprema:
Sve sastojke iseckajte na što sitnije kockice. Zagrejte ulje u tiganju, pa polako dodajte piletinu, dinstajte je pet minuta, pa joj nakon toga dodajte vino, a zatim šargarepu, paprike, patlidžan, tikvicu i paradajz. Zatim
posolite i pobiberite i dodajte suve začine. Ostavite da se krčka na umerenoj vatri, dok delimično ne ispari tečnost koju je povrće pustilo. Dok se namirnice dinstaju, skuvajte špagete. Kada se dobro skuvaju, uzmite nekoliko komada, presecite ih na pola i dobro procedite. Zatim ih položite na nauljeni pleh i sušite 15 minuta
na 200 stepeni. Mućkalicu servirajte u dubljem tanjiru, a u komade piletine zabodite sušene špagete.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZAMIRISAĆE CELA KUĆA Krompir sa ruzmarinom je idealan prilog za svaki ručak
Oduševiće vas lakoća pripreme.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)