NAPRAVITE OBILNE KOLIČINE Svi smo čuli za mućkalicu, ali ovakva je BAŠ drugačija
Sjajna je!
Mućkalica
Sastojci:
2 paprike
2 paradajza
1 tikvica
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
1 patlidžan
200 g piletine
200 dl belog vina
suvi začin
so, biber
špageti
malo ulja
Priprema:
Sve sastojke iseckajte na što sitnije kockice. Zagrejte ulje u tiganju, pa polako dodajte piletinu, dinstajte je pet minuta, pa joj nakon toga dodajte vino, a zatim šargarepu, paprike, patlidžan, tikvicu i paradajz. Zatim
posolite i pobiberite i dodajte suve začine. Ostavite da se krčka na umerenoj vatri, dok delimično ne ispari tečnost koju je povrće pustilo. Dok se namirnice dinstaju, skuvajte špagete. Kada se dobro skuvaju, uzmite nekoliko komada, presecite ih na pola i dobro procedite. Zatim ih položite na nauljeni pleh i sušite 15 minuta
na 200 stepeni. Mućkalicu servirajte u dubljem tanjiru, a u komade piletine zabodite sušene špagete.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZAMIRISAĆE CELA KUĆA Krompir sa ruzmarinom je idealan prilog za svaki ručak
Oduševiće vas lakoća pripreme.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)