I KAO PREDJELO I KAO GLAVNI JELO Napravite kuglice uz prilog po želji jer savršeno se slažu uz SVE
Uposlite i najmlađe.
Mesne kuglice
Sastojci:
500 g mlevenog mesa
40 g prezli
1 dl pavlake za kuvanje
1 kašika ulja
0,5 dl vode
100 g crnog luka
1 jaje
1 kašika suvog biljnog začina
1/2 kašičice pimenta
prstohvat belog bibera
Priprema:
Hlebne mrvice pomešajte sa vodom i pavlakom, pa ostavite oko 10 min da odstoje. Na ulju propržite luk, malo ohladite, pa zajedno sa pimentom, belim biberom, biljnim začinom, jajetom i hlebnim mrvicama dodajte mesu i dobro izmešajte. Od smese oblikujte kuglice i pecite na zagrejanom ulju sa svake strane oko 5 minuta. Servirajte s kuvanim krompirom i salatom od rendane šargarepe.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZAMIRISAĆE CELA KUĆA Krompir sa ruzmarinom je idealan prilog za svaki ručak
Oduševiće vas lakoća pripreme.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)