KAKAV SPOJ NAMIRNICA! Napravite svinjetinu sa limunom i osetite rapsodiju ukusa
Neuobičajen ručak.
Svinjetina sa limunom
Sastojci:
600 g svinjskog karea
50 g gustina
0,1 l sosa od soje
20 g belog luka
20 g đumbira
10 g ljute paprike
0,2 l supe od povrća
40 g ljubičastog kupusa
80 g šargarepe
60 g pečuraka
1/2 limuna
5 g listova nane
0,2 l mleka
60 g paprika
kari
so, biber
160 g pirinča
0,2 l ulja
Priprema:
Sos od soje, zajedno sa belim lukom i ljutom paprikom, utrljajte u meso, isecite zatim meso na trake i ostavite da odstoji. U tiganju ispržite povrće svako zasebno i izvadite ga da se procedi. Na istoj toj masnoći propržite marinirano meso kojem ste dodali gustin, sve dok masa ne postane lepljiva. Prženo, hrskavo meso odvojte od viška masnoće i dodajte povrće, prelijte i supom, a zatim i mlekom i krčkajte na tihoj vatri. Poslužite uz bareni pirinač sa prženim jajetom i ukrasite limetom i nanom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZAMIRISAĆE CELA KUĆA Krompir sa ruzmarinom je idealan prilog za svaki ručak
Oduševiće vas lakoća pripreme.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)