KAKAV SPOJ NAMIRNICA! Napravite svinjetinu sa limunom i osetite rapsodiju ukusa

Alo.rs/B. Paunović

16:00

Sezonski recepti 0

Neuobičajen ručak.

trpeza
Shutterstock

Svinjetina sa limunom

Sastojci:

600 g svinjskog karea

50 g gustina

0,1 l sosa od soje

20 g belog luka

20 g đumbira

10 g ljute paprike

0,2 l supe od povrća

40 g ljubičastog kupusa

80 g šargarepe

60 g pečuraka

1/2 limuna

5 g listova nane

0,2 l mleka

60 g paprika

kari

so, biber

160 g pirinča

0,2 l ulja

Priprema:

Sos od soje, zajedno sa belim lukom i ljutom paprikom, utrljajte u meso, isecite zatim meso na trake i ostavite da odstoji. U tiganju ispržite povrće svako zasebno i izvadite ga da se procedi. Na istoj toj masnoći propržite marinirano meso kojem ste dodali gustin, sve dok masa ne postane lepljiva. Prženo, hrskavo meso odvojte od viška masnoće i dodajte povrće, prelijte i supom, a zatim i mlekom i krčkajte na tihoj vatri. Poslužite uz bareni pirinač sa prženim jajetom i ukrasite limetom i nanom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading