KAKAV SPOJ NAMIRNICA! Napravite svinjetinu sa limunom i osetite rapsodiju ukusa

Alo.rs/B. Paunović

16:00

Sezonski recepti 0

Neuobičajen ručak.

trpeza
Shutterstock

Svinjetina sa limunom

Sastojci:

600 g svinjskog karea

50 g gustina

0,1 l sosa od soje

20 g belog luka

20 g đumbira

10 g ljute paprike

0,2 l supe od povrća

40 g ljubičastog kupusa

80 g šargarepe

60 g pečuraka

1/2 limuna

5 g listova nane

0,2 l mleka

60 g paprika

kari

so, biber

160 g pirinča

0,2 l ulja

Priprema:

Sos od soje, zajedno sa belim lukom i ljutom paprikom, utrljajte u meso, isecite zatim meso na trake i ostavite da odstoji. U tiganju ispržite povrće svako zasebno i izvadite ga da se procedi. Na istoj toj masnoći propržite marinirano meso kojem ste dodali gustin, sve dok masa ne postane lepljiva. Prženo, hrskavo meso odvojte od viška masnoće i dodajte povrće, prelijte i supom, a zatim i mlekom i krčkajte na tihoj vatri. Poslužite uz bareni pirinač sa prženim jajetom i ukrasite limetom i nanom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading