Popularni šef kuva za vas: Remzijeva kremasta karbonara gotova je za samo 10 minuta!
Ako si uvek u trci s vremenom ili vam se jednostavno ne kuvat po ovako lepom vremenui, ovaj recept je prava stvar za vas.

Možda vas zanima:

SAMO JE JEDAN PRAVI RECEPT za pastu karbonaru, a italijanski šef Antonio Karlučio vam ga otkriva (VIDEO)
Veteran talijanske gastronomije Antonio Karlučio, otkrio je originalni recept za pravu talijansku karbonaru.

PASTA KARBONARA Rimski specijalitet nastao sredinom 20. veka, prste da poližete
Klasik bez premca nestaće sa stola odmah.

KARBONARU SVI VOLIMO Pripremljene špagete na ovaj način otopiće vaša nepca
Prosto, a tako ukusno.

SPECIALITET KOJI VOLI CEO SVET Ovako se sprema prava Karbonara, tajna je u ovome
Mnogi karbonaru prave pogrešno, jer u nju dodaju i pavlaku za kuvanje
Kremasta karbonara
Sastojci:
250 g taljatela
60 g smrznutog graška
160 g slanine
2 žumanca
3 kašike neutralne pavlake
4 pečurke
2 čili papričice
maslinovo ulje
2 čena belog luka
50 g Grana Padano sir
2 kašike peršuna
so, biber
Priprema:
U šerpi prokuvati vodu, posoliti i dodati testeninu. Kuvajte je prema uputstvu na pakovanju. Stavite tiganj na srednju vatru, dodajte kašiku maslinovog ulja, a kad bude vruće, i sitno seckanu slaninu. Dodajte malo bibera i sitno seckanog belog luka a porom pečurke i čili. Dinstajte dok slanina ne postane hrskava, a pečurke postanu zlatne boje. Posolite po ukusu. Preko žumanca narendajte oko sir. Zatim dodajte pavlaku i sve promešajte. Dodajte kašičicu hladne vode u smešu da biste bili sigurni da ima tečnu konzistenciju. U tiganj sa slaninom dodajte grašak i nastavite sa kuvanjem, dodajući oko tri kašike vode u kojoj se kuvala testenina. Kada je gotova, ocedite je, ostavite malo tečnosti za sos. Dodajte testeninu u slaninu i pečurke. Dobro promešati pa sve preliti smesom od jaja i mešati dok sos ne postane kremast. Na kraju dodajte peršun i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

BORANIJA SA PAVLAKOM ZA KUVANJE Savršen prilog uz šnicle ili ribu, a pravi se prelako
Kremasta i lagana, daće šmek svakom jelu.

KUGLOF SA SUVIM ŠLJIVAMA Vratiće vas u dane detinjstva i mirise bakine kuhinje
Jednostavni kolač skupog ukusa voleće svi članovi porodice.

ZAPEČENA PILETINA SA TRAPISTOM Sir se topi u ustima, a meso lepi za prste, obožavaće cela porodica
Svaki zalogaj je raj za nepca.

PICA ČETIRI GODIŠNJA DOBA Gurmansko jelo kome nećete moći da odolite, neprevaziđenog ukusa
Savršena za lepo veče sa prijateljima, nestaće u roku od odmah.

SELJAČKA GIBANICA SA SIROM I KAJMAKOM Toliko je slasna da ćete je sanjati noću
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Komentari (0)