KARBONARU SVI VOLIMO Pripremljene špagete na ovaj način otopiće vaša nepca
Prosto, a tako ukusno.
Pasta karbonara
Sastojci:
250 g špageta
3 šnita dimljene slanine
3 kašike suncokretovog ulja
2 čena belog luka
so, biber
rendani parmezan
1 šaka seckanog peršuna
2 jaja
Priprema:
Na ulju prodinstajte slaninu, a testeninu stavite da se kuva. Kad se slanina bude ispržila, dodajte sitno seckan beli luk, pa sklonite tiganj s ringle i beli luk izvadite. Jaja umutite s parmezanom. U tiganj stavite skuvane i oceđene špagete i dodajte malo vode, začinite i dodajte peršun. Polako sipajte umućena jaja s parmezanom, pa dodajte još vode ako je mnogo gusto. Vratite prženi beli luk, promešajte i servirajte. U tanjir narendajte još parmezana za bolji ukus.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRSTE DA POLIŽEŠ! Testenina sa tri vrste sira je prekrasno i kremasto jelo
Nećete prestati da jedete.
SOČNE I NEODOLJIVE LOPTICE Ćuftice u špagetama možete praviti svaki dan
Nije da su baš klasične, zato će vam se i dopasti.
PILETINA U ŠPAGETIMA Deci će se ovakav ručak mnogo dopasti
Prosto se sprema.
OBARIŠ I GOTOVO Masline špageti se lako priprema i jako je ukusno
Nema tu mnogo nauke kako da pripremite ovo slasno jelo.
BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića
Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.
SARMICE OD ZELJA Bolje od klasičnih, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Sočne i slasne, za pravo uživanje.
PREDLOZI ZA ĐURĐEVDANSKU TRPEZU Od pite i salate do paštete, dobićete brojne pohvale
Pastirska pita, gurmanska salata, francuski krompir ili pašteta, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
POTAŽ OD ŠPARGLE Kremasto predjelo fenomenalnog ukusa nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Služite ga kao užinu ili predjelo uz prilog po želji.
6 GREŠAKA KADA PRAVITE ĆUFTE Zbog ovoga nisu sočne i mekane, a potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi pravite ove greške, promenite i videćete veliku razliku.
Komentari (0)