KARBONARU SVI VOLIMO Pripremljene špagete na ovaj način otopiće vaša nepca

Alo.rs

14:00

Sezonski recepti 0

Prosto, a tako ukusno.

KARBONARU SVI VOLIMO Pripremljene špagete na ovaj način otopiće vaša nepca
Unsplash

Pasta karbonara

Sastojci:

250 g špageta

3 šnita dimljene slanine

3 kašike suncokretovog ulja

2 čena belog luka

so, biber

rendani parmezan

1 šaka seckanog peršuna

2 jaja

Priprema:

Na ulju prodinstajte slaninu, a testeninu stavite da se kuva. Kad se slanina bude ispržila, dodajte sitno seckan beli luk, pa sklonite tiganj s ringle i beli luk izvadite. Jaja umutite s parmezanom. U tiganj stavite skuvane i oceđene špagete i dodajte malo vode, začinite i dodajte peršun. Polako sipajte umućena jaja s parmezanom, pa dodajte još vode ako je mnogo gusto. Vratite prženi beli luk, promešajte i servirajte. U tanjir narendajte još parmezana za bolji ukus.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

bezglutenske projice od blitve

BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića

19:00

5 maj, 2024

Sezonski recepti

Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.

Komentari (0)

Loading