KARBONARU SVI VOLIMO Pripremljene špagete na ovaj način otopiće vaša nepca
Prosto, a tako ukusno.
Pasta karbonara
Sastojci:
250 g špageta
3 šnita dimljene slanine
3 kašike suncokretovog ulja
2 čena belog luka
so, biber
rendani parmezan
1 šaka seckanog peršuna
2 jaja
Priprema:
Na ulju prodinstajte slaninu, a testeninu stavite da se kuva. Kad se slanina bude ispržila, dodajte sitno seckan beli luk, pa sklonite tiganj s ringle i beli luk izvadite. Jaja umutite s parmezanom. U tiganj stavite skuvane i oceđene špagete i dodajte malo vode, začinite i dodajte peršun. Polako sipajte umućena jaja s parmezanom, pa dodajte još vode ako je mnogo gusto. Vratite prženi beli luk, promešajte i servirajte. U tanjir narendajte još parmezana za bolji ukus.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRSTE DA POLIŽEŠ! Testenina sa tri vrste sira je prekrasno i kremasto jelo
Nećete prestati da jedete.
SOČNE I NEODOLJIVE LOPTICE Ćuftice u špagetama možete praviti svaki dan
Nije da su baš klasične, zato će vam se i dopasti.
PILETINA U ŠPAGETIMA Deci će se ovakav ručak mnogo dopasti
Prosto se sprema.
OBARIŠ I GOTOVO Masline špageti se lako priprema i jako je ukusno
Nema tu mnogo nauke kako da pripremite ovo slasno jelo.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)