Popularni kulinarski šef s nadimkom "Kralj Karbonare" otkriva recept za najbolju PASTU KARBONARU na svetu!

alo.rs/I. V.

12:00

Kulinarski globus 0

Kako bi izbegao spekulacije o tome kako nastaje savršeno remek-delo italijanske kuhinje, magazin Haute Living je zamolio poznatog njujorškog kuvara Lučana Monosila, zvanog Kralj Karbonare, da otkrije svoj prepoznatljivi recept.

Popularni kulinarski šef s nadimkom "Kralj Karbonare" otkriva recept za najbolju PASTU KARBONARU na svetu!
Shutterstock

 

Vi, naravno, recept prilagodite svom ukusu ukoliko nemate sve potrebne namirnice. Rendane sireve zamenite kačkavaljem a svinjeske obraze slaninicom - ukus će takođe biti sjajan.

Najbolji špageti karbonara

Sastojci (za 4 osobe):

320 g špageta

4 žumanca

30 g rendanog Grana Padano

20 g rendanog pekorina

2 g mlevene paprike

200 g guancijala (sušeni svinjski obrazi) isečenih na kockice od 1 cm

Priprema:

Skuvajte testeninu u kipućoj vodi prema uputstvu na pakovanju. Guancijale isečen na kockice se kratko proprži u tiganju u sopstvenoj masti da postanu hrskave kockice. Ocedite mast i sačuajte. Umutite žumanca sa Grana Padanom, pekorinom  i masnoćom otopljenom od pečenja gvancijala. Ako je previše gusto dodajte par kašika vode od kuanja testenine. Smesu stavite u drugi sud i kuvajte na pari. Gotovo je kad prstom možete da napravite trag na špatuli kako je prikazano u videu.. 

Skuvanu testeninu pomešajte sa karbonara sosom, malo razredite vodom od kuvanja te ubacite prženi guancijale i mlevenu papriku.

Na kraju  narendajte preostali pekorino i pospite sveže mlevenim biberom. Poslužite toplo.

 

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 
 

 

 

 

 

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading