Popularni kulinarski šef s nadimkom "Kralj Karbonare" otkriva recept za najbolju PASTU KARBONARU na svetu!
Kako bi izbegao spekulacije o tome kako nastaje savršeno remek-delo italijanske kuhinje, magazin Haute Living je zamolio poznatog njujorškog kuvara Lučana Monosila, zvanog Kralj Karbonare, da otkrije svoj prepoznatljivi recept.
Vi, naravno, recept prilagodite svom ukusu ukoliko nemate sve potrebne namirnice. Rendane sireve zamenite kačkavaljem a svinjeske obraze slaninicom - ukus će takođe biti sjajan.
Najbolji špageti karbonara
Sastojci (za 4 osobe):
320 g špageta
4 žumanca
30 g rendanog Grana Padano
20 g rendanog pekorina
2 g mlevene paprike
200 g guancijala (sušeni svinjski obrazi) isečenih na kockice od 1 cm
Priprema:
Skuvajte testeninu u kipućoj vodi prema uputstvu na pakovanju. Guancijale isečen na kockice se kratko proprži u tiganju u sopstvenoj masti da postanu hrskave kockice. Ocedite mast i sačuajte. Umutite žumanca sa Grana Padanom, pekorinom i masnoćom otopljenom od pečenja gvancijala. Ako je previše gusto dodajte par kašika vode od kuanja testenine. Smesu stavite u drugi sud i kuvajte na pari. Gotovo je kad prstom možete da napravite trag na špatuli kako je prikazano u videu..
Skuvanu testeninu pomešajte sa karbonara sosom, malo razredite vodom od kuvanja te ubacite prženi guancijale i mlevenu papriku.
Na kraju narendajte preostali pekorino i pospite sveže mlevenim biberom. Poslužite toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KARBONARU SVI VOLIMO Pripremljene špagete na ovaj način otopiće vaša nepca
Prosto, a tako ukusno.
SAMO JE JEDAN PRAVI RECEPT za pastu karbonaru, a italijanski šef Antonio Karlučio vam ga otkriva (VIDEO)
Veteran talijanske gastronomije Antonio Karlučio, otkrio je originalni recept za pravu talijansku karbonaru.
PASTA KARBONARA Rimski specijalitet nastao sredinom 20. veka, prste da poližete
Klasik bez premca nestaće sa stola odmah.
SPECIALITET KOJI VOLI CEO SVET Ovako se sprema prava Karbonara, tajna je u ovome
Mnogi karbonaru prave pogrešno, jer u nju dodaju i pavlaku za kuvanje
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)