Popularni kulinarski šef s nadimkom "Kralj Karbonare" otkriva recept za najbolju PASTU KARBONARU na svetu!
Kako bi izbegao spekulacije o tome kako nastaje savršeno remek-delo italijanske kuhinje, magazin Haute Living je zamolio poznatog njujorškog kuvara Lučana Monosila, zvanog Kralj Karbonare, da otkrije svoj prepoznatljivi recept.
Vi, naravno, recept prilagodite svom ukusu ukoliko nemate sve potrebne namirnice. Rendane sireve zamenite kačkavaljem a svinjeske obraze slaninicom - ukus će takođe biti sjajan.
Najbolji špageti karbonara
Sastojci (za 4 osobe):
320 g špageta
4 žumanca
30 g rendanog Grana Padano
20 g rendanog pekorina
2 g mlevene paprike
200 g guancijala (sušeni svinjski obrazi) isečenih na kockice od 1 cm
Priprema:
Skuvajte testeninu u kipućoj vodi prema uputstvu na pakovanju. Guancijale isečen na kockice se kratko proprži u tiganju u sopstvenoj masti da postanu hrskave kockice. Ocedite mast i sačuajte. Umutite žumanca sa Grana Padanom, pekorinom i masnoćom otopljenom od pečenja gvancijala. Ako je previše gusto dodajte par kašika vode od kuanja testenine. Smesu stavite u drugi sud i kuvajte na pari. Gotovo je kad prstom možete da napravite trag na špatuli kako je prikazano u videu..
Skuvanu testeninu pomešajte sa karbonara sosom, malo razredite vodom od kuvanja te ubacite prženi guancijale i mlevenu papriku.
Na kraju narendajte preostali pekorino i pospite sveže mlevenim biberom. Poslužite toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KARBONARU SVI VOLIMO Pripremljene špagete na ovaj način otopiće vaša nepca
Prosto, a tako ukusno.
SAMO JE JEDAN PRAVI RECEPT za pastu karbonaru, a italijanski šef Antonio Karlučio vam ga otkriva (VIDEO)
Veteran talijanske gastronomije Antonio Karlučio, otkrio je originalni recept za pravu talijansku karbonaru.
PASTA KARBONARA Rimski specijalitet nastao sredinom 20. veka, prste da poližete
Klasik bez premca nestaće sa stola odmah.
SPECIALITET KOJI VOLI CEO SVET Ovako se sprema prava Karbonara, tajna je u ovome
Mnogi karbonaru prave pogrešno, jer u nju dodaju i pavlaku za kuvanje
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)