Popularni kulinarski šef s nadimkom "Kralj Karbonare" otkriva recept za najbolju PASTU KARBONARU na svetu!
Kako bi izbegao spekulacije o tome kako nastaje savršeno remek-delo italijanske kuhinje, magazin Haute Living je zamolio poznatog njujorškog kuvara Lučana Monosila, zvanog Kralj Karbonare, da otkrije svoj prepoznatljivi recept.

Možda vas zanima:

KARBONARU SVI VOLIMO Pripremljene špagete na ovaj način otopiće vaša nepca
Prosto, a tako ukusno.

SAMO JE JEDAN PRAVI RECEPT za pastu karbonaru, a italijanski šef Antonio Karlučio vam ga otkriva (VIDEO)
Veteran talijanske gastronomije Antonio Karlučio, otkrio je originalni recept za pravu talijansku karbonaru.

PASTA KARBONARA Rimski specijalitet nastao sredinom 20. veka, prste da poližete
Klasik bez premca nestaće sa stola odmah.

SPECIALITET KOJI VOLI CEO SVET Ovako se sprema prava Karbonara, tajna je u ovome
Mnogi karbonaru prave pogrešno, jer u nju dodaju i pavlaku za kuvanje
Vi, naravno, recept prilagodite svom ukusu ukoliko nemate sve potrebne namirnice. Rendane sireve zamenite kačkavaljem a svinjeske obraze slaninicom - ukus će takođe biti sjajan.
Najbolji špageti karbonara
Sastojci (za 4 osobe):
320 g špageta
4 žumanca
30 g rendanog Grana Padano
20 g rendanog pekorina
2 g mlevene paprike
200 g guancijala (sušeni svinjski obrazi) isečenih na kockice od 1 cm
Priprema:
Skuvajte testeninu u kipućoj vodi prema uputstvu na pakovanju. Guancijale isečen na kockice se kratko proprži u tiganju u sopstvenoj masti da postanu hrskave kockice. Ocedite mast i sačuajte. Umutite žumanca sa Grana Padanom, pekorinom i masnoćom otopljenom od pečenja gvancijala. Ako je previše gusto dodajte par kašika vode od kuanja testenine. Smesu stavite u drugi sud i kuvajte na pari. Gotovo je kad prstom možete da napravite trag na špatuli kako je prikazano u videu..
Skuvanu testeninu pomešajte sa karbonara sosom, malo razredite vodom od kuvanja te ubacite prženi guancijale i mlevenu papriku.
Na kraju narendajte preostali pekorino i pospite sveže mlevenim biberom. Poslužite toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

SAHER TORTA Čuvena austrijska poslastica u harmoniji neodoljivih ukusa, za prave ljubitelje čokolade
Savršen spoj čokolade i džema svaki put će vas iznova oduševiti.

HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji super idu uz čaj
Mirisni i ukusni, najbolje odmah stavite duplu meru.

NAPRAVITE MOČI BRZO I LAKO Dosimo vam jednostavan recept za omiljeni japanski slatkiš
Sočan i mekan, a topi se u ustima.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)