PASTA KARBONARA Rimski specijalitet nastao sredinom 20. veka, prste da poližete
Klasik bez premca nestaće sa stola odmah.
Priprema
- 200 g paste
- 100 g pančete
- 2 žumanca
- 50 g parmezana
- so, biber
- peršun
- maslinovo ulje
Priprema
U posoljenu vodu dodajte pastu pa skuvajte. U jednoj posudi umutite žumanca, so, biber i parmezan. Sve viljuškom sjedinite. Dodajte malo seckanog peršuna pa ostavite sa strane. U zagrejanom tiganju propržite slaninicu, uz neprestano mešanje. Testeninu procedite pa dodajte u tiganj. Zatim, dodajte smesu sa žumancima i parmezanom. Promešajte da se sastojci sjedine pa preručite u činiju. Pospite karbonaru ostatkom seckanog peršuna. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
PASTA KARBONARA Donosimo vam originalan italijanski recept
Čuveni italijanski delikates oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
Popularni šef kuva za vas: Remzijeva kremasta karbonara gotova je za samo 10 minuta!
Ako si uvek u trci s vremenom ili vam se jednostavno ne kuvat po ovako lepom vremenui, ovaj recept je prava stvar za vas.
KARBONARU SVI VOLIMO Pripremljene špagete na ovaj način otopiće vaša nepca
Prosto, a tako ukusno.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)