PASTA KARBONARA Rimski specijalitet nastao sredinom 20. veka, prste da poližete
Klasik bez premca nestaće sa stola odmah.
Priprema
- 200 g paste
- 100 g pančete
- 2 žumanca
- 50 g parmezana
- so, biber
- peršun
- maslinovo ulje
Priprema
U posoljenu vodu dodajte pastu pa skuvajte. U jednoj posudi umutite žumanca, so, biber i parmezan. Sve viljuškom sjedinite. Dodajte malo seckanog peršuna pa ostavite sa strane. U zagrejanom tiganju propržite slaninicu, uz neprestano mešanje. Testeninu procedite pa dodajte u tiganj. Zatim, dodajte smesu sa žumancima i parmezanom. Promešajte da se sastojci sjedine pa preručite u činiju. Pospite karbonaru ostatkom seckanog peršuna. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PASTA KARBONARA Ovako je prave Italijani i zato je hrskava i kremasta, bolju niste jeli
Fenomenalno jelo oduševiće vas ukusom.
PASTA KARBONARA Sočno jelo po italijanskom receptu, pravi raj za nepca
Ukusno jelo raspametiće i one izbirljive.
ITALIJANSKA KARBONARA Ovako se pravi po originalnom receptu, najkremastija koju ste jeli do sada
Sočno jelo za prave gurmane, nestaće sa stola odmah.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)