SPECIALITET KOJI VOLI CEO SVET Ovako se sprema prava Karbonara, tajna je u ovome

trpeza.rs

00:24

Sezonski recepti 0

Mnogi karbonaru prave pogrešno, jer u nju dodaju i pavlaku za kuvanje

SPECIALITET KOJI VOLI CEO SVET Ovako se sprema prava Karbonara, tajna je u ovome
Shutterstock

Sastojci: 

  • 5 jaja
  • 150 g gvanćale ili slaninu
  • 100 g parmezana 
  • 300 g špageta
  • biber po ukusu 

Priprema:

Stavite špagete da se kuvaju. U suvom tiganju prvo propržite biber, pa izvadite iz tiganja u neku posudu i dodajte seckanu slaninu. Propržite je, pa i nju izvadite. Umutite jaja i dodajte parmezan, pa sve dobro sjedinite. Zatim u tiganj sipajte proceđene špagete i dodajte kutlaču vode u kojoj su se kuvale. Promešajte i ostavite 5 minuta. Smanjite temepraturu, pa dodajte jaja sa sirom. Dobro promešajte i ostavite 2 minuta na niskoj temperaturi.Sklonite sa šporeta, vratite biber i slaninu i opet dobro promešajte.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading