NAJLEPŠA GURMANSKA JELA ZA GOSPOJINSKI POST Predlozi za ručak koji će vas držati sitim, a svaki zalogaj je raj za nepca
Ako postite Gospojinski post koji je počeo 14. avgusta i trajaće do 28. avgusta, ova jela ćete obožavati.

Punjene paprike
Sastojci:
Možda vas zanima:

POSNE SARMICE OD ZELJA Držaće vas dugo sitim, a pravi raj za nepca
Sočne i slasne, za savršen ručak.

POSNE PUNJENE PAPRIKE Ukusno jelo koje će vas dugo držati sitim, a zaboravićete da nedostaje meso
Osvajaju na prvi zalogaj, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNE PUNJENE PAPRIKE Ni malo ne zaostaju ukusom za originalom, nećete da primetite da nedostaje meso
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.

SUVE PAPRIKE SA ORASIMA Držaće vas dugo sitim, a pomeraju granice dobrog ukusa
Sočne i aromatčne, za obrok koji se pamti.
- 8 crvenih paprika
- 1 šolja pirinča
- 1 glavica crnog luka, sitno iseckana
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 šolja rendane šargarepe
- 1 šolja sitno seckanog paradajza
- 1/2 šolje seckanog peršuna
- so, biber po ukusu
- maslinovo ulje
Priprema:
Paprike očistite i izvadite seme. Na maslinovom ulju propržite luk i beli luk dok ne postanu zlatni. Dodajte rendanu šargarepu i paradajz, te dinstajte još nekoliko minuta. Dodajte pirinač, so, biber i peršun, te sve dobro izmešajte. Napunite paprike smesom i poređajte ih u tepsiju. Prelijte sa malo vode i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta.
Pašteta od belog luka
Sastojci:
- 1 konzerva leblebija (400g), isprane i oceđene
- 4 čena belog luka
- 1/4 šolje tahinija
- sok od 1 limuna
- 2 kašike maslinovog ulja
- so, biber po ukusu
- prstohvat kima (po želji)
Priprema:
U blender stavite leblebije, beli luk, tahini, sok od limuna i maslinovo ulje. Blendajte dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte so, biber i kim po ukusu. Poslužite sa svežim povrćem ili pita hlebom.
Sarmice od zelja
Sastojci:
- 20 listova zelja
- 1 šolja pirinča
- 1 glavica crnog luka, sitno iseckana
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 šolja rendane šargarepe
- 1/2 šolje seckanog paradajza
- 1/4 šolje maslinovog ulja
- so, biber po ukusu
- 1 kašičica aleve paprike
- 1/2 šolje seckanog peršuna
Priprema:
Blanširajte listove zelja u ključaloj vodi 1-2 minuta, pa ih stavite u hladnu vodu.
Na maslinovom ulju propržite crni i beli luk, dodajte rendanu šargarepu i paradajz.
Dodajte pirinač, so, biber, alevu papriku i peršun, pa sve dobro izmešajte.
Na svaki list zelja stavite malo smese i uvijte sarmice.
Poređajte sarmice u šerpu, prelijte sa malo vode i kuvajte na tihoj vatri oko 45 minuta.

DOMAĆE PIŠKOTE Prave se lako, a nimalo ne zaostaju za onim kupovnim
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

PILEĆA KARBONARA Italijanski specijalitet u savršenom spoju ukusa, prste da poližete
Sočno jelo raspametiće i one izbirljive.

POTAŽ OD BUNDEVE Kremasto predjelo koje krepi organizam u trenu
Služite uz tost.

DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Još ukusnije od onih kupovnih, samo dodajte šolju jogurta
Priprema nije kompikovana, a ukusne i slasne.

KOLAČ SA BOROVNICAMA Očaravajući voćni desert za bilo koje doba dana
Super ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)