PIJANI ŠARAN NA KROMPIRU Ovo je jedan od najboljih načina da spremite ukusnu ribu
Iako je reč o ribi, ovo je pravo gurmansko jelo.
Sastojci:
1 kg očišćenog šarana
1 kg krompira
100 g slanine
100 ml belog vina
3 čena belog luka
So, biber, peršun
Priprema:
Krompir oljuštite i iseckajte. U vino stavite nekoliko zrna bibera i grančicu ruzmarina. Očišćenog šarana zasecite odozgo na nekoliko mesta. Posolite i pobiberite spolja i iznutra.
U rezove koje ste napravili ubacite kriške slanine i iseckan beli luk. Ribu stavite u pleh i oko nje poređajte začinjen krompir. Prelijte odozgo uljem i pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Nakon pola sata podlijte pripremljenim vinom i pecite još pola sata. Pečenog šarana izvadite na tanjir, prelijte sokom koji je pustio i pospite seckanim peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA NEDELJNI RUČAK Pijani šaran sa krompirom, ukusno jelo iz rerne za celu porodicu
Šaran se napuni slaninom i lukom, prelije vinom i ispeče.
NAJLAGANIJA VEČERA Oslić sa povrćem se spremi očas posla
Oduševiće i decu.
SAVRŠEN POSNI RUČAK Sočna pastrmka iz rerne, pečena na povrću
Poslužite ribu dok je topla i uživajte u ukusima.
PEKARSKI KROMPIR IZ RERNE Spolja hrskav, unutra mekan i sočan, a ukus mu je fantastičan!
Ne morate da pržite krompir da bi bio hrskav i ukusan. Takav može biti i u rerni.
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Gotovo za oko pola sata, a prava rapsodija za nepca
Zasladiće vam dušu i telo, a priprema nije komplikovana.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
FARBANJE JAJA SOKOM Isprobajte drugačiju tehniku koja daje neverovatne boje
Proverena tehnika oduševiće rezultatom i one izbirljive.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
Komentari (0)