PIJANI ŠARAN NA KROMPIRU Ovo je jedan od najboljih načina da spremite ukusnu ribu
Iako je reč o ribi, ovo je pravo gurmansko jelo.
Sastojci:
1 kg očišćenog šarana
1 kg krompira
100 g slanine
100 ml belog vina
3 čena belog luka
So, biber, peršun
Priprema:
Krompir oljuštite i iseckajte. U vino stavite nekoliko zrna bibera i grančicu ruzmarina. Očišćenog šarana zasecite odozgo na nekoliko mesta. Posolite i pobiberite spolja i iznutra.
U rezove koje ste napravili ubacite kriške slanine i iseckan beli luk. Ribu stavite u pleh i oko nje poređajte začinjen krompir. Prelijte odozgo uljem i pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Nakon pola sata podlijte pripremljenim vinom i pecite još pola sata. Pečenog šarana izvadite na tanjir, prelijte sokom koji je pustio i pospite seckanim peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA NEDELJNI RUČAK Pijani šaran sa krompirom, ukusno jelo iz rerne za celu porodicu
Šaran se napuni slaninom i lukom, prelije vinom i ispeče.
NAJLAGANIJA VEČERA Oslić sa povrćem se spremi očas posla
Oduševiće i decu.
SAVRŠEN POSNI RUČAK Sočna pastrmka iz rerne, pečena na povrću
Poslužite ribu dok je topla i uživajte u ukusima.
PEKARSKI KROMPIR IZ RERNE Spolja hrskav, unutra mekan i sočan, a ukus mu je fantastičan!
Ne morate da pržite krompir da bi bio hrskav i ukusan. Takav može biti i u rerni.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)