NAJLAGANIJA VEČERA Oslić sa povrćem se spremi očas posla
Oduševiće i decu.
Oslić u sosu od povrća
Sastojci:
500 g fileta oslića
1 limun
ulje
2 čena belog luka
2 glavice crnog luka
1 kašičica mlevene paprike
100 g crnih maslina
1/2 kašičice cimeta
200 ml supe od povrća
400 pelata paradajza
1 veza peršuna
Priprema:
Filete oslića isecite na krupnije komade, poprskajte sokom od limuna i začinite po ukusu. Crni luk isecite na kockice, beli luk ispasirajte. Na malo ulja propržite crni i beli luk, a zatim dodajte izgnječeni pelat paradajza, cimet i supu od povrća, pa kratko prokuvajte. Pred kraj kuvanja dodajte sitno seckani peršun, crne masline i
začinite po ukusu. Vatrostalnu posudu nauljite i poslažite fi lete oslića. Prelijte ih umakom od paradajza. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 45 minuta, dok riba ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK ZA SUTRA Oslić u kremastom sosu će vas oduševiti
Idealan za vreme posta.
OSLIĆ U SOSU OD PAVLAKE Napravite najukusniji ručak od ribe
Oduševiće vas ovo ukusno kremasto jelo.
SUPER JELO Musaka od oslića, sa povrćem i pavlakom, zapečena u rerni, ma prste da poližeš!
Zdrav obrok koji ćete obožavati.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)