IDEJA ZA RUČAK Musaka od praziluka i pileće džigerice, odlična kombinacija ukusa koja će vas oduševiti
Imamo novu verziju musake i mislimo da ćete je obožavati.
Sastojci:
4 praziluka
300 g pileće džigerice
100 g slanine
1 kašičica maslaca
350 ml mleka
4 kašike brašna
so, biber
Priprema:
Praziluk kratko kuvajte pa isecite na deblje kolutove. U tiganju na malo ulja propržite iseckanu slaninu, pa dodajte iseckanu pileću džigericu. Pržite nekoliko minuta. Začinite po ukusu. Od mleka odvojite jednu šoljicu i razmutite brašno i prstohvat soli. Ostatak mleka stavite da provri, pa dodajte razmućeno brašno i maslac. Kuvajte nekoliko minuta pazeći da ne ostanu grudvice. U podmazanu tepsiju stavite red praziluka, red slanine i džigerice i tako redom dok ne potrošite sve sastojke. Musaku prelijte pripremljenim bešamelom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.
Možda vas zanima:
LENJA MUSAKA Pravi se mnogo brže od klasične, a ukus uopšte ne zaostaje
Fantastičan ručak za celu porodicu.
JELO OD KROMPIRA Liči na musaku, ali mnogo je jednostavnije, a ukus mu je božanstven
Poslužite uz uz salatu ili može da bude prilog uz meso.
IDEJA ZA RUČAK Musaka od spanaća i mesa je preukusna, svi će tražiti dodatak!
Poslužite ovu musaku uz kiselo mleko ili jogurt.
FANTASTIČAN RUČAK Musaka od spanaća i mesa je preukusna, svi će tražiti dodatak!
Poslužite ovu musaku uz kiselo mleko.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)