POLUDEĆETE ZA NJIM Ciganski paprikaš, ukusniji od svakog koji ste dosad probali
Zapamtite ovaj recept jer paprikaš na ovaj način verovatno niste pre pripremali
Ciganski paprikaš
Sastojci:
350 g svinjskog mesa
350 g govedine
500 g crnog luka
2 čena belog luka
4 paprike
100 g suve slanine
1 kašika masti
2 kašike mlevene slatke paprike
5 paradajza
1 kašika brašna
1 l supe od kocke
ostali začini po ukusu
Priprema:
Slaninu iseći na kockice i propržiti na masti. Dodajte seckani crni luk, prodinstajte, pa dodajte papriku isečenu na rezance i seckani beli luk, pa dinstajte dok povrće ne omekša. Meso iseći na kockice i dodati povrću. Posle toga umešajte mlevenu papriku, so i bujon, pa kuvajte oko 45 minuta dok meso ne omekša. U međuvremenu ogulite paradajz i isecite ga na kriške, pa ih 15 minuta posle kuvanja umešajte u čorbe. Na kraju umešajte kašiku brašna pomešanog sa malo vode i prokuvajte (brašno se dodaje da se jelo zgusne, pa ako ste postigli željenu gustoću ne treba dodavati brašno, a ako se čorba još uvek retko, umešajte još brašna). Poslužite uz kpire krompir.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)