POLUDEĆETE ZA NJIM Ciganski paprikaš, ukusniji od svakog koji ste dosad probali
Zapamtite ovaj recept jer paprikaš na ovaj način verovatno niste pre pripremali
Ciganski paprikaš
Sastojci:
350 g svinjskog mesa
350 g govedine
500 g crnog luka
2 čena belog luka
4 paprike
100 g suve slanine
1 kašika masti
2 kašike mlevene slatke paprike
5 paradajza
1 kašika brašna
1 l supe od kocke
ostali začini po ukusu
Priprema:
Slaninu iseći na kockice i propržiti na masti. Dodajte seckani crni luk, prodinstajte, pa dodajte papriku isečenu na rezance i seckani beli luk, pa dinstajte dok povrće ne omekša. Meso iseći na kockice i dodati povrću. Posle toga umešajte mlevenu papriku, so i bujon, pa kuvajte oko 45 minuta dok meso ne omekša. U međuvremenu ogulite paradajz i isecite ga na kriške, pa ih 15 minuta posle kuvanja umešajte u čorbe. Na kraju umešajte kašiku brašna pomešanog sa malo vode i prokuvajte (brašno se dodaje da se jelo zgusne, pa ako ste postigli željenu gustoću ne treba dodavati brašno, a ako se čorba još uvek retko, umešajte još brašna). Poslužite uz kpire krompir.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)