POLUDEĆETE ZA NJIM Ciganski paprikaš, ukusniji od svakog koji ste dosad probali
Zapamtite ovaj recept jer paprikaš na ovaj način verovatno niste pre pripremali
Ciganski paprikaš
Sastojci:
350 g svinjskog mesa
350 g govedine
500 g crnog luka
2 čena belog luka
4 paprike
100 g suve slanine
1 kašika masti
2 kašike mlevene slatke paprike
5 paradajza
1 kašika brašna
1 l supe od kocke
ostali začini po ukusu
Priprema:
Slaninu iseći na kockice i propržiti na masti. Dodajte seckani crni luk, prodinstajte, pa dodajte papriku isečenu na rezance i seckani beli luk, pa dinstajte dok povrće ne omekša. Meso iseći na kockice i dodati povrću. Posle toga umešajte mlevenu papriku, so i bujon, pa kuvajte oko 45 minuta dok meso ne omekša. U međuvremenu ogulite paradajz i isecite ga na kriške, pa ih 15 minuta posle kuvanja umešajte u čorbe. Na kraju umešajte kašiku brašna pomešanog sa malo vode i prokuvajte (brašno se dodaje da se jelo zgusne, pa ako ste postigli željenu gustoću ne treba dodavati brašno, a ako se čorba još uvek retko, umešajte još brašna). Poslužite uz kpire krompir.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
2 GLAVNA SAVETA ZA BEŠAMEL SOS Daće šmek svakom jelu, a dobićete brojne komplimente
Primenite ove jednostavne savete i dobićete najbolji bešamel sos.
BOLONJEZE SOS PRSTE DA POLIŽETE Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepšu pastu
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Komentari (0)