POLUDEĆETE ZA NJIM Ciganski paprikaš, ukusniji od svakog koji ste dosad probali

Ivana Vujnović

11:00

Sezonski recepti 0

Zapamtite ovaj recept jer paprikaš na ovaj način verovatno niste pre pripremali

POLUDEĆETE ZA NJIM Ciganski paprikaš, ukusniji od svakog koji ste dosad probali
Shutterstock

 

Ciganski paprikaš

Sastojci:

350 g svinjskog mesa

350 g govedine

500 g crnog luka

2 čena belog luka

4 paprike

100 g suve slanine

1 kašika masti

2 kašike mlevene slatke paprike

5 paradajza

1 kašika brašna

1 l supe od kocke

ostali začini po ukusu

Priprema:

Slaninu iseći na kockice i propržiti na masti. Dodajte seckani crni luk, prodinstajte, pa dodajte papriku isečenu na rezance i seckani beli luk, pa dinstajte dok povrće ne omekša. Meso iseći na kockice i dodati povrću. Posle toga umešajte mlevenu papriku, so i bujon, pa kuvajte oko 45 minuta dok meso ne omekša. U međuvremenu ogulite paradajz i isecite ga na kriške, pa ih 15 minuta posle kuvanja umešajte u čorbe. Na kraju umešajte kašiku brašna pomešanog sa malo vode i prokuvajte (brašno se dodaje da se jelo zgusne, pa ako ste postigli željenu gustoću ne treba dodavati brašno, a ako se čorba još uvek retko, umešajte još brašna). Poslužite uz kpire krompir.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.


 

Komentari (0)

Loading