DRUGAČIJE PUNJENE TIKVICE Na ovaj način su začas gotove, a ukus je savršen!
Jednostavan ručak u kome će uživati cela porodica
![kulinarski specijalitet](/data/images/2023-06-10/56891_zapecene-punjene-tikvice-shutter_f.jpeg?timestamp=1686348000)
Sastojci:
3 srednje tikvice
300 g mlevenog mesa
250 ml soka od paradajza
1 crni luk
1 čen belog luka
1 kašičica seckanog peršuna
so, biber, ulje
Priprema:
Tikvice operite, isecite krajeve i presecite po dužini. Kašikom izdubite unutrašnjost da ostane 1 cm debljina do kore. Posolite po ukusu. Na zagrejanom ulju prodinstajte iseckan crni luk da zastakli, dodajte iseckan beli luk i čim zamiriše dodajte meso. Uz mešanje dinstajte dok ne dobije smeđu boju. Dodajte sok od paradajza i začinite po ukusu. Kuvajte 15 minuta da se malo zgusne. Poređajte tikvice u pleh obložen papirom za pečenje. Napunite ih pripremljenim mesom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta, odnosno dok tikvice ne omekšaju. Gotove pospite iseckanim peršunom.
Možda vas zanima:
![kulinarski specijalitet](/data/images/2023-07-07/58829_punjene-tikvice-shutterstock-83773915_f.jpg)
OVO SVI OBOŽAVAJU! Punjene tikvice sa pilećim mesom, lagan ručak, a vrhunski i odlično će vas zasititi
Tikvice poslužite uz kiselu pavlaku.
![kulinarski specijalitet](/data/images/2023-06-11/56949_pljeskavice-ustipci-od-tikvica-shutterstock-1918249598_f.jpg)
UŠTIPCI OD TIKVICA Ovaj recept je neprevaziđen, svi ih obožavaju, čak i deca!
Poslužite uz meso ili krompir i sezonsku salatu.
![Punjene tikvice](/data/images/2023-05-04/53611_shutterstock-1125397361_f.jpg)
![LESKOVAČKA MUĆKALICA Južnjački specijalitet, pun safta da se hleb umače!](/data/images/2023-03-10/48455_shutterstock-1603805470_f.jpg)
LESKOVAČKA MUĆKALICA Južnjački specijalitet, pun safta da se hleb umače!
Meso, luk, paprike i paradajz u ukusnom saftu može se jesti za bilo koji obrok.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)