DRUGAČIJE PUNJENE TIKVICE Na ovaj način su začas gotove, a ukus je savršen!
Jednostavan ručak u kome će uživati cela porodica
Sastojci:
3 srednje tikvice
300 g mlevenog mesa
250 ml soka od paradajza
1 crni luk
1 čen belog luka
1 kašičica seckanog peršuna
so, biber, ulje
Priprema:
Tikvice operite, isecite krajeve i presecite po dužini. Kašikom izdubite unutrašnjost da ostane 1 cm debljina do kore. Posolite po ukusu. Na zagrejanom ulju prodinstajte iseckan crni luk da zastakli, dodajte iseckan beli luk i čim zamiriše dodajte meso. Uz mešanje dinstajte dok ne dobije smeđu boju. Dodajte sok od paradajza i začinite po ukusu. Kuvajte 15 minuta da se malo zgusne. Poređajte tikvice u pleh obložen papirom za pečenje. Napunite ih pripremljenim mesom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta, odnosno dok tikvice ne omekšaju. Gotove pospite iseckanim peršunom.
Možda vas zanima:
OVO SVI OBOŽAVAJU! Punjene tikvice sa pilećim mesom, lagan ručak, a vrhunski i odlično će vas zasititi
Tikvice poslužite uz kiselu pavlaku.
UŠTIPCI OD TIKVICA Ovaj recept je neprevaziđen, svi ih obožavaju, čak i deca!
Poslužite uz meso ili krompir i sezonsku salatu.
LESKOVAČKA MUĆKALICA Južnjački specijalitet, pun safta da se hleb umače!
Meso, luk, paprike i paradajz u ukusnom saftu može se jesti za bilo koji obrok.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)