LESKOVAČKA MUĆKALICA Južnjački specijalitet, pun safta da se hleb umače!
Meso, luk, paprike i paradajz u ukusnom saftu može se jesti za bilo koji obrok.
Sastojci:
500 g masnijeg svinjskog mesa
250 g crnog luka
4 sveže paprike
3 paradajza
so, biber, peršun
1 ljuta papričica
Priprema:
Meso iseći na kockice i ispržiti u teflonskom tiganju bez ulja. U šerpi na malo ulja propržiti crni luk isečen na rebarca. Dodati papriku sečenu na rezance i iseckan paradajz, pa dinstati na tihoj vatri dok paprika omekša. Dodati isprženo meso i zajedno krčkati 20-30 minuta. Začiniti solju i biberom, dodati oseckanu ljutu papričicu. Zapeći u rerni desetak minuta. Posuti seckanim peršunom pre služenja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UKUSNIJE MESO NISTE SKORO JELI Ovako pripremljene šnicle su neverovatno mekane i sočne!
Ako su vam ispržene šnicle uvek suve, pa izbegavate da ih pripremate, probaj ovaj recept. Posle ćete ih rado jesti.
GULAŠ SA PIVOM Mekani zalogaji od mesa u ukusnom saftu, ručak koji će sve oduševiti!
Gulaš poslužite uz kuvane makarone ili pire.
BRZI OBROK Zapečene paprike sa sirom se brzo spreme, a imaćete ukusno jelo
Predivno jelo ili prilog,
ZDRAV RUČAK Najukusniji recept za čorbasti grašak sa piletinom i krompirom
Ako volite ukusno kuvano jelo, evo odlične ideje za ručak.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)