JELO ZA GURMANE Punjene rolnice od mesa krčkane u vinu, posute kačkavaljem i zapečene!

Vesna Vukadinović

12:30

Sezonski recepti 0

Savršeni zalogaji za ljubitelje mesa.

JELO ZA GURMANE Punjene rolnice od mesa krčkane u vinu, posute kačkavaljem i zapečene!
Shutterstock

Sastojci:

4 veće šnicle od svinjskog buta

400 g šampinjona

1/2 vezice spanaća

150 g kačkavalja

100 ml belog vina

4 kašike majoneza

1 kašičica senfa

6 kašika prezli

3 kašike rendanog parmezana

suvi biljni začin, biber, so

Priprema:

Meso izlupajte tučkom da bude tanko. Začinite po ukusu solju, mlevenim biberom i suvim biljnim začinom. U jednoj posudi pomešajte senf i majonez, a u drugoj prezle i parmezan. Šampinjone isecite na listiće i na malo ulja dinstajte dok ne omekšaju i ne ispari voda koju puste. Sklonite sa vatre i dodajte biber, suvi biljni začin i ostavite da se ohlade. Spanać obarite i iseckajte. Šnicle premažite sa jedne i druge strane mešavinom senfa i majoneza. Preko stavite mešavinu prezli i parmezana, rukom pritisnite da se smesa zalepi za majonez. Isto uraditi i sa drugom stranom šnicle. Na sredinu šnicle stavite četvrtinu fila. Preklopite malo ivice mesa sa strane, pa čvrsto urolajte. Rolnice ređajte u podmazanu posudu za pečenje. Preko šnicli pospite ostatak šampinjona, sipajte vino sa strane i prekrijte alu folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni jedan sat. Izvadite iz rerne, sklonite foliju i meso pospite izrendanim kačkavaljem. Vratite u rernu još 15 minuta. Ispečene prohlađene šnicle seći ukoso.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading