JELO ZA GURMANE Punjene rolnice od mesa krčkane u vinu, posute kačkavaljem i zapečene!
Savršeni zalogaji za ljubitelje mesa.
Sastojci:
4 veće šnicle od svinjskog buta
400 g šampinjona
1/2 vezice spanaća
150 g kačkavalja
100 ml belog vina
4 kašike majoneza
1 kašičica senfa
6 kašika prezli
3 kašike rendanog parmezana
suvi biljni začin, biber, so
Priprema:
Meso izlupajte tučkom da bude tanko. Začinite po ukusu solju, mlevenim biberom i suvim biljnim začinom. U jednoj posudi pomešajte senf i majonez, a u drugoj prezle i parmezan. Šampinjone isecite na listiće i na malo ulja dinstajte dok ne omekšaju i ne ispari voda koju puste. Sklonite sa vatre i dodajte biber, suvi biljni začin i ostavite da se ohlade. Spanać obarite i iseckajte. Šnicle premažite sa jedne i druge strane mešavinom senfa i majoneza. Preko stavite mešavinu prezli i parmezana, rukom pritisnite da se smesa zalepi za majonez. Isto uraditi i sa drugom stranom šnicle. Na sredinu šnicle stavite četvrtinu fila. Preklopite malo ivice mesa sa strane, pa čvrsto urolajte. Rolnice ređajte u podmazanu posudu za pečenje. Preko šnicli pospite ostatak šampinjona, sipajte vino sa strane i prekrijte alu folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni jedan sat. Izvadite iz rerne, sklonite foliju i meso pospite izrendanim kačkavaljem. Vratite u rernu još 15 minuta. Ispečene prohlađene šnicle seći ukoso.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SAVRŠEN PORODIČNI RUČAK Sočno meso pečeno u rerni sa povrćem, brzo i ukusno jelo
Nedelja je idealna da okupite ukućane za stolom.
LESKOVAČKA MUĆKALICA Tradicionalno jelo od mesa i povrća, savršen izbor za vrele dane!
Mućkalica može da se jede za bilo koji obrok.
SOČNI PILEĆI RAŽNJIĆI S POVRĆEM Rapsodija letnjih ukusa stiže iz tiganja za pola sata!
U toplim danima svima se jede lagana hrana. Ovi ražnjići su pravi izbor. Zasitiće vas, a jelo je zdravo.
JUNEĆI PERKELT Probajte mađarski gulaš sa mekanim mesom koje se topi u ustima!
Perkelt je mađarski specijalitet koji je malo gušći od gulaša.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)