JELO ZA GURMANE Punjene rolnice od mesa krčkane u vinu, posute kačkavaljem i zapečene!
Savršeni zalogaji za ljubitelje mesa.
Sastojci:
4 veće šnicle od svinjskog buta
400 g šampinjona
1/2 vezice spanaća
150 g kačkavalja
100 ml belog vina
4 kašike majoneza
1 kašičica senfa
6 kašika prezli
3 kašike rendanog parmezana
suvi biljni začin, biber, so
Priprema:
Meso izlupajte tučkom da bude tanko. Začinite po ukusu solju, mlevenim biberom i suvim biljnim začinom. U jednoj posudi pomešajte senf i majonez, a u drugoj prezle i parmezan. Šampinjone isecite na listiće i na malo ulja dinstajte dok ne omekšaju i ne ispari voda koju puste. Sklonite sa vatre i dodajte biber, suvi biljni začin i ostavite da se ohlade. Spanać obarite i iseckajte. Šnicle premažite sa jedne i druge strane mešavinom senfa i majoneza. Preko stavite mešavinu prezli i parmezana, rukom pritisnite da se smesa zalepi za majonez. Isto uraditi i sa drugom stranom šnicle. Na sredinu šnicle stavite četvrtinu fila. Preklopite malo ivice mesa sa strane, pa čvrsto urolajte. Rolnice ređajte u podmazanu posudu za pečenje. Preko šnicli pospite ostatak šampinjona, sipajte vino sa strane i prekrijte alu folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni jedan sat. Izvadite iz rerne, sklonite foliju i meso pospite izrendanim kačkavaljem. Vratite u rernu još 15 minuta. Ispečene prohlađene šnicle seći ukoso.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SAVRŠEN PORODIČNI RUČAK Sočno meso pečeno u rerni sa povrćem, brzo i ukusno jelo
Nedelja je idealna da okupite ukućane za stolom.
LESKOVAČKA MUĆKALICA Tradicionalno jelo od mesa i povrća, savršen izbor za vrele dane!
Mućkalica može da se jede za bilo koji obrok.
SOČNI PILEĆI RAŽNJIĆI S POVRĆEM Rapsodija letnjih ukusa stiže iz tiganja za pola sata!
U toplim danima svima se jede lagana hrana. Ovi ražnjići su pravi izbor. Zasitiće vas, a jelo je zdravo.
JUNEĆI PERKELT Probajte mađarski gulaš sa mekanim mesom koje se topi u ustima!
Perkelt je mađarski specijalitet koji je malo gušći od gulaša.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)