NAJBOLJE PUNJENE PAPRIKE Kuvar jednog beogradskog restorana nam je otkrio čime da zamenite pola mesa, biće jeftinije, a ukusnije!

Vesna Vukadinović

13:00

Sezonski recepti 0

Mleveno meso je skupo, pa pola količine koja vam je potrebna zamenite sojinim ljuspicama koje su mnogo jeftinije. Niko to neće ni primetiti u jelu.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

15 paprika

Za fil:

200 g mlevenog svinjskog mesa

200 g sojinih ljuspica

100 g pirinča

2 šargarepe

1 crni luk

2 čena belog luka

1 kašičica slatke mlevene paprike

1 kašičica mešavine suvih začina

4-5 zrna bibera

2 lista lovora

Za sos:

300 ml soka od paradajza

1 čaša vode

1 kašičica mešavine suvih začina

Suvi bosiljak, origano

Priprema:

Sojine ljuspice potopite u hladnu vodu pet minuta da nabubre. Pirinač skuvajte delimično u posoljenoj vodi, procedite i pomešajte sa ljuspicama soje, pa dodajte meso, narendanu šargarepu, mešavinu začina, mlevenu papriku, biber i so po ukusu i iseckan crni luk. Izmešajte i punite paprike kojima ste odstranili peteljku i semenke. U šerpu sipajte malo ulja, i ređajte punjene paprike jednu do druge uspravno. Između njih stavite biber u zrnu, lovor i oljušten beli luk presečen na pola. Pomešajte sok od paradajza i vodu, začine, pa prelijte preko paprika. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko jedan sat, odnosno dok meso ne bude gotovo.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading