NAJBOLJE PUNJENE PAPRIKE Kuvar jednog beogradskog restorana nam je otkrio čime da zamenite pola mesa, biće jeftinije, a ukusnije!
Mleveno meso je skupo, pa pola količine koja vam je potrebna zamenite sojinim ljuspicama koje su mnogo jeftinije. Niko to neće ni primetiti u jelu.
Sastojci:
15 paprika
Za fil:
200 g mlevenog svinjskog mesa
200 g sojinih ljuspica
100 g pirinča
2 šargarepe
1 crni luk
2 čena belog luka
1 kašičica slatke mlevene paprike
1 kašičica mešavine suvih začina
4-5 zrna bibera
2 lista lovora
Za sos:
300 ml soka od paradajza
1 čaša vode
1 kašičica mešavine suvih začina
Suvi bosiljak, origano
Priprema:
Sojine ljuspice potopite u hladnu vodu pet minuta da nabubre. Pirinač skuvajte delimično u posoljenoj vodi, procedite i pomešajte sa ljuspicama soje, pa dodajte meso, narendanu šargarepu, mešavinu začina, mlevenu papriku, biber i so po ukusu i iseckan crni luk. Izmešajte i punite paprike kojima ste odstranili peteljku i semenke. U šerpu sipajte malo ulja, i ređajte punjene paprike jednu do druge uspravno. Između njih stavite biber u zrnu, lovor i oljušten beli luk presečen na pola. Pomešajte sok od paradajza i vodu, začine, pa prelijte preko paprika. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko jedan sat, odnosno dok meso ne bude gotovo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BIFTEK VELIGTON ZA SVE GURMANE I ONE IZBIRLJIVE Svaki zalogaj je raj za nepca
Savršen ručak za sve svečane prilike.
PILETINA U MLEKU UKUSOM BUDI SVA ČULA Ukućani će stajati u redu za još
Mekana i sočna, a bićete siti satima.
ČAČANSKI LONAC OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Neće mu odoleti ni najveći gurmani
Prepun različitih vrsta mesa, za ručak koji se pamti.
MESO U SOSU OD AJVARA Mekani sočni zalogaji u pikatnom umaku
Uz dodatak krompira imaćete savršen ručak.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)