NAJBOLJE PUNJENE PAPRIKE Kuvar jednog beogradskog restorana nam je otkrio čime da zamenite pola mesa, biće jeftinije, a ukusnije!
Mleveno meso je skupo, pa pola količine koja vam je potrebna zamenite sojinim ljuspicama koje su mnogo jeftinije. Niko to neće ni primetiti u jelu.
Sastojci:
15 paprika
Za fil:
200 g mlevenog svinjskog mesa
200 g sojinih ljuspica
100 g pirinča
2 šargarepe
1 crni luk
2 čena belog luka
1 kašičica slatke mlevene paprike
1 kašičica mešavine suvih začina
4-5 zrna bibera
2 lista lovora
Za sos:
300 ml soka od paradajza
1 čaša vode
1 kašičica mešavine suvih začina
Suvi bosiljak, origano
Priprema:
Sojine ljuspice potopite u hladnu vodu pet minuta da nabubre. Pirinač skuvajte delimično u posoljenoj vodi, procedite i pomešajte sa ljuspicama soje, pa dodajte meso, narendanu šargarepu, mešavinu začina, mlevenu papriku, biber i so po ukusu i iseckan crni luk. Izmešajte i punite paprike kojima ste odstranili peteljku i semenke. U šerpu sipajte malo ulja, i ređajte punjene paprike jednu do druge uspravno. Između njih stavite biber u zrnu, lovor i oljušten beli luk presečen na pola. Pomešajte sok od paradajza i vodu, začine, pa prelijte preko paprika. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko jedan sat, odnosno dok meso ne bude gotovo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MESO U SOSU OD AJVARA Mekani sočni zalogaji u pikatnom umaku
Uz dodatak krompira imaćete savršen ručak.
RECEPT ZA BEČKE ŠNICLE Napravite specijalitet kao pravi Bečlija, topiće se u ustima!
Poslužite uz krompir ili sezonsku salatu.
PREDLOG ZA RUČAK Paprike punjene sirom, zapečene u rerni, mogu biti obrok ili prilog
Brzo jelo za dane kada nemate mnogo vremena za kuvanje.
ĆEVAPI IZ RERNE Ne morate da stojite pored šporeta, a veoma su sočni i ukusni kao sa roštilja!
Ćevapi pripremljeni na ovaj način biće brzo spremni za jelo.
LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)