PUNJENA PAPRIKA Klasičan recept sa mesom svi obožavaju, a posebno domaćice, jer imaju ručak i za sutra!
Nezaobilazno jelo na našoj trpezi ćete jednostavno pripremiti po ovom receptu.
Sastojci:
15 paprika
500 g mlevenog mesa
300 ml paradajz soka
2 glavice crnog luka
100 g pirinča
1 jaje
1 kašika mlevene paprike
1 kašika brašna
so, biber, suvi biljni začin
Priprema:
Paprike oočistiti od semenki. Crni luk sitno iseckati i prodinstati na malo ulja. Dodati mleveno meso i začine po ukusu. Kratko prodinstati pa dodati pirinač i jaje. Ovom smesom puniti paprike. Ređati ih u dublju šerpu i sipati vodu do vrha paprika. Kuvati na tihoj vatri oko 1 sat. U tiganj sipati malo ulja, dodati brašno, kratko propržiti pa dodati nlevenu papriku. Sipati u šerpu sa paprikama, dodati paradajz sok i kuvati još 20 minuta.
Možda vas zanima:
PREDLOG ZA RUČAK Paprike punjene piletinom u sosu od paradajza, vrhunsko jelo
Tradicionalno jelo na drugačiji način.
MOŽE ZA PREDJELO ILI ZA UŽINU Sjajan nadev u PAPRIKAMA daće mu božanstven ukus
Neće nijedno slavlje moći da prođe bez njih.
POJEŠĆE SE DOK TREPNETE! Punjene i pohovane paprike oduševiće vas ukusom
Fil je fenomenalan.
PO BAKINOM RECEPTU Neodoljiv ručak koji svi znamo u nešto drugačijem izdanju!
Prste ćete polizati.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)