PUNJENA PAPRIKA Klasičan recept sa mesom svi obožavaju, a posebno domaćice, jer imaju ručak i za sutra!

Vesna Vukadinović

14:30

Sezonski recepti 0

Nezaobilazno jelo na našoj trpezi ćete jednostavno pripremiti po ovom receptu.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

15 paprika

500 g mlevenog mesa

300 ml paradajz soka

2 glavice crnog luka

100 g pirinča

1 jaje

1 kašika mlevene paprike

1 kašika brašna

so, biber, suvi biljni začin

Priprema:

Paprike oočistiti od semenki. Crni luk sitno iseckati i prodinstati na malo ulja. Dodati mleveno meso i začine po ukusu. Kratko prodinstati pa dodati pirinač i jaje. Ovom smesom puniti paprike. Ređati ih u dublju šerpu i sipati vodu do vrha paprika. Kuvati na tihoj vatri oko 1 sat. U tiganj sipati malo ulja, dodati brašno, kratko propržiti pa dodati nlevenu papriku. Sipati u šerpu sa paprikama, dodati paradajz sok i kuvati još 20 minuta.

 

 

Komentari (0)

Loading