PUNJENA PAPRIKA Klasičan recept sa mesom svi obožavaju, a posebno domaćice, jer imaju ručak i za sutra!
Nezaobilazno jelo na našoj trpezi ćete jednostavno pripremiti po ovom receptu.

Sastojci:
Možda vas zanima:

PREDLOG ZA RUČAK Paprike punjene piletinom u sosu od paradajza, vrhunsko jelo
Tradicionalno jelo na drugačiji način.

MOŽE ZA PREDJELO ILI ZA UŽINU Sjajan nadev u PAPRIKAMA daće mu božanstven ukus
Neće nijedno slavlje moći da prođe bez njih.
POJEŠĆE SE DOK TREPNETE! Punjene i pohovane paprike oduševiće vas ukusom
Fil je fenomenalan.
PO BAKINOM RECEPTU Neodoljiv ručak koji svi znamo u nešto drugačijem izdanju!
Prste ćete polizati.
15 paprika
500 g mlevenog mesa
300 ml paradajz soka
2 glavice crnog luka
100 g pirinča
1 jaje
1 kašika mlevene paprike
1 kašika brašna
so, biber, suvi biljni začin
Priprema:
Paprike oočistiti od semenki. Crni luk sitno iseckati i prodinstati na malo ulja. Dodati mleveno meso i začine po ukusu. Kratko prodinstati pa dodati pirinač i jaje. Ovom smesom puniti paprike. Ređati ih u dublju šerpu i sipati vodu do vrha paprika. Kuvati na tihoj vatri oko 1 sat. U tiganj sipati malo ulja, dodati brašno, kratko propržiti pa dodati nlevenu papriku. Sipati u šerpu sa paprikama, dodati paradajz sok i kuvati još 20 minuta.

GIBANICA SA MESOM Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Služite toplo uz jogurt.

POSNE BRESKVICE Sitni kolači savršeni za svaku svečanost, ukusa koji se pamti
Savršeni za svečanu i slavsku trpezu, najbolje odmah stavite duplu meru.

PADOBRANCI Čuveni jugoslovenski slatkiš na kome su odrasle generacije
Neodoljiv i sladak, nestaće sa stola odmah.

PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA Kremasto jelo pravi je raj za nepca
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNA MUSAKA OD TIKVICA Zasitno jelo zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Posna, a zasitna, prste da poližete.
Komentari (0)