ČISTO SAVRŠENSTO Kuvani krompir u sosu od povrća, lepše nego sa mesom
Uvek aktuelan krompir, kako ga spremiti? Baka Jela kaže da je samo jednom probala i od tada često sprema ovaj fantastičan ručak
Potrebno je:
- 700 gr krompira
- 2 struka luka ili manja glavica crnog
- 3 čena belog luka
- 1/2 kašičice ml. paprike
- 1/2 kašike ajvara
- nekoliko čeri paradajza ili jedan na komadiće
- malo bibera mlevenog
- muskatni oračić
- suvi začin
- kurkuma malo
- peršunov list
- kocka manja rendanog kačkavalja
- ulje
Priprema:Luk iseckani pa propržiti dodati beli luk,ajvar, papriku, biber,muskatni oračić, začin, kurkume malo.
Pa ubaciti kuvan krompir sečen po želji, paradajz i izjednačiti.
Poklopiti i malo popržiti. Dodati rendan kačkavalj i peršunov list. Poklopiti da se kačkavalj istopi.
Služiti toplo. Fantastičan bolji od mesa.
Možda vas zanima:
STARINSKA POSLASTICA KOJA OBARA SVE REKORDE Diplomat torta, stvorena za vrhunsko uživanje
Otkrivamo vam originalni recept kako biste mogli ovaj čokoladni desert praviti kada poželite
KLASIK BOŽANSKOG UKUSA Bajadera torta, slasno savršenstvo koje se ne zaboravlja
Bajadera torta spada u red klasničnih torti, koje su se često pravile, a sad su pomalo zaboravljene
KOLAČ SA PIŠKOTAMA, MALINAMA I ČIZKEJK FILOM Lagana i osvežavajuća poslastica vraća osmeh
Spoj piškota, voćnog i belog fila čini ovaj kolač idealnim kada želite da se zasladite, a treba vam jednostavan recept
STARINSKO JELO OD MESA I POVRĆA Papazjanija, fantastično ukusna, zagrejaće vam stomak i dušu
Svaka domaćica koja je nekad htela da pokaže svoje kulinarske sposobnosti pravila je ovo jelo na kašiku
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
Komentari (0)