FRANCUSKI SPECIJALITET Čorba od crnog luka s hlebom i parmezanom, zapečena u rerni!

Vesna Vukadinović

15:30

Sezonski recepti 0

Ukusno kuvano jelo na francuski način.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

300 g crnog luka

50 g rendanog parmezana

50 g putera

5 kašika kisele pavlake

6 kriški hleba

1 kašika brašna

Priprema:

Iseckajte crni luk na tanke listiće i prodinstajte na zagrejanom puteru da porumeni. Dodajte brašno i mešajte na tihoj vatri 3-4 minuta. Dodajte 1,5 litar vode i pojačajte vatru da provri. Tada smanjite vatru i kuvajte 20 minuta. Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte pavlaku uz mešanje. Odozgo stavite kriške pleba, pospite ih parmezanom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se kačkavalj ne zapeče.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading