MALI SLANI ZALOGAJI Pogačice sa čvarcima su spolja hrskave, a unutra mekane i lisnate
Uz šolju jogurta, imaćete savršen doručak.
Sastojci:
800 g brašna
600 ml mleka
400 g čvaraka
1 svež kvasac
2 kašičice šećera
2 jaja
1 kašika susama
Priprema:
Kvasac staviti u mlako mleko, dodati šećer i kašičicu brašna. Kada kvasac nadođe sipati ga u činiju sa brašnom, dodati prstohvat soli, mleko. Zamesiti meko testo i ostaviti da naraste. Čvarke samleti, dodati 1 jaje i malo soli i umutiti. Nadošlo testo rastanjiti oklagijom i premazati samlevenim čvarcima. Testo preklopiti kao pismo i ostaviti da naraste pola sata. Ovaj postupak treba ponoviti još 2 puta. Rastanjiti testo oklagijom i čašom vaditi pogačice. Ređati ih u pleh. Premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumene.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Prave se brzo i jednostavno, a nestaju iz vangle još brže
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
POGAČICE SA ČVARCIMA Pojedu se u slast, posle ovog recepta ćete zaboraviti na pekaru
Slasne i mekane, pravićete stalno.
DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Još ukusnije od onih kupovnih, samo dodajte šolju jogurta
Priprema nije kompikovana, a ukusne i slasne.
SLASNE POGAČICE SA ČVARCIMA Savršene za doručak ili večeru, najbolje služite uz jogurt
Slasne i ukusne, još bolje od onih iz pekare.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)