MALI SLANI ZALOGAJI Pogačice sa čvarcima su spolja hrskave, a unutra mekane i lisnate

Vesna Vukadinović

08:00

Bakina vanglica 0

Uz šolju jogurta, imaćete savršen doručak.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

800 g brašna

600 ml mleka

400 g čvaraka

1 svež kvasac

2 kašičice šećera

2 jaja

1 kašika susama

Priprema:

Kvasac staviti u mlako mleko, dodati šećer i kašičicu brašna. Kada kvasac nadođe sipati ga u činiju sa brašnom, dodati prstohvat soli, mleko. Zamesiti meko testo i ostaviti da naraste. Čvarke samleti, dodati 1 jaje i malo soli i umutiti. Nadošlo testo rastanjiti oklagijom i premazati samlevenim čvarcima. Testo preklopiti kao pismo i ostaviti da naraste pola sata. Ovaj postupak treba ponoviti još 2 puta. Rastanjiti testo oklagijom i čašom vaditi pogačice. Ređati ih u pleh. Premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumene.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading