MALI SLANI ZALOGAJI Pogačice sa čvarcima su spolja hrskave, a unutra mekane i lisnate
Uz šolju jogurta, imaćete savršen doručak.
Sastojci:
800 g brašna
600 ml mleka
400 g čvaraka
1 svež kvasac
2 kašičice šećera
2 jaja
1 kašika susama
Priprema:
Kvasac staviti u mlako mleko, dodati šećer i kašičicu brašna. Kada kvasac nadođe sipati ga u činiju sa brašnom, dodati prstohvat soli, mleko. Zamesiti meko testo i ostaviti da naraste. Čvarke samleti, dodati 1 jaje i malo soli i umutiti. Nadošlo testo rastanjiti oklagijom i premazati samlevenim čvarcima. Testo preklopiti kao pismo i ostaviti da naraste pola sata. Ovaj postupak treba ponoviti još 2 puta. Rastanjiti testo oklagijom i čašom vaditi pogačice. Ređati ih u pleh. Premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumene.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Prave se brzo i jednostavno, a nestaju iz vangle još brže
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
POGAČICE SA ČVARCIMA Pojedu se u slast, posle ovog recepta ćete zaboraviti na pekaru
Slasne i mekane, pravićete stalno.
DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Još ukusnije od onih kupovnih, samo dodajte šolju jogurta
Priprema nije kompikovana, a ukusne i slasne.
SLASNE POGAČICE SA ČVARCIMA Savršene za doručak ili večeru, najbolje služite uz jogurt
Slasne i ukusne, još bolje od onih iz pekare.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)