UGODITE UKUĆANIMA Spremite danas za ručak bečki odrezak, užitak će biti neprocenjiv
Znamo da je pohani odrezak, kod nas poznatiji kao bečki odrezak, i danas omiljeno jelo Austrijanaca
Sastojci (za 4 osobe):
- 4 teleća odreska po 200 g (od buta),
- brašno, jaja i krušne mrvice za pohanje,
- sol,
- maslac ili ulje
Priprema:
Odreske istucite batom za meso dok ne postanu sasvim tanki te ih posolite. Uvaljajte ih u brašno, dobro ih otresite, zatim u jaja i krušne mrvice.
Pecite ih u dovoljno zagrijane masnoće dok ne dobiju zlatnožutu boju.
Odresci moraju plivati u masnoći, a dok ih pečete tavu svako malo protresite. Tako se pohani sloj neće zalijepiti za tavu i dobit će željeni valoviti oblik.
Važno: kad okrećete meso, nemojte ga bosti vilicom!
Odreske možete peći i u pećnici. Uvaljajte ih u smjesu za pohanje kao što je ranije opisano, a zatim ih umočite u ulje. Složite ih na lim (nije loše upotrijebiti papir za pečenje koji upija masnoću, ali to nije nužno) i pecite na 180° C.
Gotovi su kada poprime zlatnosmeđu boju.
Ako imate pećnicu koja radi na vrući zrak, možete ih peći na nekoliko limova, na 160° C, i tako ispeći puno više odrezaka istodobno.
Odreske nakon pečenja temeljito osušite kuhinjskim ubrusom i poslužite.
Izvor: Volimkuhati.com
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
Komentari (0)