UGODITE UKUĆANIMA Spremite danas za ručak bečki odrezak, užitak će biti neprocenjiv
Znamo da je pohani odrezak, kod nas poznatiji kao bečki odrezak, i danas omiljeno jelo Austrijanaca
Sastojci (za 4 osobe):
- 4 teleća odreska po 200 g (od buta),
- brašno, jaja i krušne mrvice za pohanje,
- sol,
- maslac ili ulje
Priprema:
Odreske istucite batom za meso dok ne postanu sasvim tanki te ih posolite. Uvaljajte ih u brašno, dobro ih otresite, zatim u jaja i krušne mrvice.
Pecite ih u dovoljno zagrijane masnoće dok ne dobiju zlatnožutu boju.
Odresci moraju plivati u masnoći, a dok ih pečete tavu svako malo protresite. Tako se pohani sloj neće zalijepiti za tavu i dobit će željeni valoviti oblik.
Važno: kad okrećete meso, nemojte ga bosti vilicom!
Odreske možete peći i u pećnici. Uvaljajte ih u smjesu za pohanje kao što je ranije opisano, a zatim ih umočite u ulje. Složite ih na lim (nije loše upotrijebiti papir za pečenje koji upija masnoću, ali to nije nužno) i pecite na 180° C.
Gotovi su kada poprime zlatnosmeđu boju.
Ako imate pećnicu koja radi na vrući zrak, možete ih peći na nekoliko limova, na 160° C, i tako ispeći puno više odrezaka istodobno.
Odreske nakon pečenja temeljito osušite kuhinjskim ubrusom i poslužite.
Izvor: Volimkuhati.com
NAJSOČNIJA KROMPIR ČORBA Fenomenalan obrok dugo će vas držati sitim, a krepi organizam u trenu
Neodoljiva i sočna, ukusa koji priča priče.
AKO VAM JE ZAPUŠENA SUDOPERA URADITE OVO Rešava začas, a neće vam trebati majstor
Primenite ovaj jednostavni trik i otpušite sudoperu bez muke.
POSNE PRALINE ZA SVE VAŽNE DOGAĐAJE Savršeni sitni kolači, ukusa koji govori 1000 jezika
Omiljene sitne kolače možete da pravite i u vreme posta.
NAMIRNICE KOJE POMAŽU KOD VISOKOG PRITISKA Ovo voće je uvek dostupno
Postoje prirodni načini da smanjite visok pritisak, pomoću ishrane.
KREM SUPA OD TIKVICA Mirisna i zdrava, a popravlja dan u trenu
Ako volite tikvice, ovu supu ćete obožavati.
Komentari (0)