UGODITE UKUĆANIMA Spremite danas za ručak bečki odrezak, užitak će biti neprocenjiv
Znamo da je pohani odrezak, kod nas poznatiji kao bečki odrezak, i danas omiljeno jelo Austrijanaca
Sastojci (za 4 osobe):
- 4 teleća odreska po 200 g (od buta),
- brašno, jaja i krušne mrvice za pohanje,
- sol,
- maslac ili ulje
Priprema:
Odreske istucite batom za meso dok ne postanu sasvim tanki te ih posolite. Uvaljajte ih u brašno, dobro ih otresite, zatim u jaja i krušne mrvice.
Pecite ih u dovoljno zagrijane masnoće dok ne dobiju zlatnožutu boju.
Odresci moraju plivati u masnoći, a dok ih pečete tavu svako malo protresite. Tako se pohani sloj neće zalijepiti za tavu i dobit će željeni valoviti oblik.
Važno: kad okrećete meso, nemojte ga bosti vilicom!
Odreske možete peći i u pećnici. Uvaljajte ih u smjesu za pohanje kao što je ranije opisano, a zatim ih umočite u ulje. Složite ih na lim (nije loše upotrijebiti papir za pečenje koji upija masnoću, ali to nije nužno) i pecite na 180° C.
Gotovi su kada poprime zlatnosmeđu boju.
Ako imate pećnicu koja radi na vrući zrak, možete ih peći na nekoliko limova, na 160° C, i tako ispeći puno više odrezaka istodobno.
Odreske nakon pečenja temeljito osušite kuhinjskim ubrusom i poslužite.
Izvor: Volimkuhati.com
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)