JEDNOSTAVNA PITA SA TIKVICAMA I ŠUNKOM: Jelo sa kojim nema greške - super predlog za večeru
Za ovu pitu sa tikvicama i šunkom nisu potrebne posebne kulinarske veštine.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 2 kašike majoneza
- 1 crni luk
- 150 g mocarela ili nekog tvrdog sira
- 1 veza mirođije
- 3 jajeta
- 3 kašike brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 1 kašika prezli
- 300 g šunke
- 1 kašičica italijanskog začina
Priprema:
Tikvice izrendajte, pa posolite i ostavite da puste vodu nekih 10 minuta. Zatim ih dobro ocedite, pa stavite u posudu. Dodajte rendanu mocarelu, seckanu mirođiju, seckani crni luk, jaja, pa posolite, pobiberite i pospite italijanskim začinom. Dodajte majonez, pa sve dobro sjedinite, a onda dodajte i brašno sa praškom za pecivo. Opet dobro promešajte. Nauljite vatrostalnu posudu i pospite je prezlama. Sipajte trećinu smese sa tikvicama i poravnajte, pa poređajte šunku. Tako radite dok ne utrošite sve sastojke, a poslednji red je smesa sa tikvicama. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko sat vremena.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
Komentari (0)