JEDNOSTAVNA PITA SA TIKVICAMA I ŠUNKOM: Jelo sa kojim nema greške - super predlog za večeru
Za ovu pitu sa tikvicama i šunkom nisu potrebne posebne kulinarske veštine.

Sastojci:
- 2 tikvice
- 2 kašike majoneza
- 1 crni luk
- 150 g mocarela ili nekog tvrdog sira
- 1 veza mirođije
- 3 jajeta
- 3 kašike brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 1 kašika prezli
- 300 g šunke
- 1 kašičica italijanskog začina
Priprema:
Tikvice izrendajte, pa posolite i ostavite da puste vodu nekih 10 minuta. Zatim ih dobro ocedite, pa stavite u posudu. Dodajte rendanu mocarelu, seckanu mirođiju, seckani crni luk, jaja, pa posolite, pobiberite i pospite italijanskim začinom. Dodajte majonez, pa sve dobro sjedinite, a onda dodajte i brašno sa praškom za pecivo. Opet dobro promešajte. Nauljite vatrostalnu posudu i pospite je prezlama. Sipajte trećinu smese sa tikvicama i poravnajte, pa poređajte šunku. Tako radite dok ne utrošite sve sastojke, a poslednji red je smesa sa tikvicama. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko sat vremena.
Svaka domaćica ima neki svoj način na koji pravi sarmu. Mi vam donosimo recept za malo drugačiju sarmu, sa suvim rebrima, preukusnu i slasnu. Karađoršev pasulj ili papula, može da bude i posan i mrsan. Donosimo vam recept za obe verzije. Poznati kuvar Gordon Remzi dao je recept za ovu jednostavnu a slasnu pitu. Brzo i lako se sprema, posna je, a bićete oduševljeni koliko je dobra. Ako volite carsku pitu, možete da je napravite i kao posnu. Biće još ukusnija, a uspeće i potpunim početnicima. Napravite ovaj fenomenalan obrok. Napunite krompir sa slaninom, pečurkama, krastavcima, kačkavaljem i dobićete potpuno novo jelo, koje ćete stalno da pravite.
SARMA SA SUVIM REBRIMA Začinjena i pikantna, raj za nepca
NAPRAVITE PASULJ KAKAV JE JEO VOŽD KARAĐORĐE Može da bude i posan i mrsan
POSNA PITA SA RIBOM Po receptu poznatog kuvara Gordona Remzija
POSNA CARSKA PITA Hrskava i mekana, još bolja nego original
PUNJENI KROMPIR Rapsodija različitih ukusa, pikantan i slasan
Komentari (0)