VREME JE ZA KESTEN PIRE Harmonija jesenjih ukusa kojima ćete uživati, topi se u ustima!
Savršena sezonska poslastica...
Svako godišnje doba ima po jednu ili dve namirnice koje ih obeležavaju, a jesen je prepoznatiljiva po bundevi i kestenu. Kesten je predivnog ukusa, a i mirisa, a postoji bezbroj načina za pripremu. Možete da ga pečete, pravite tortu, ali i neprevaziđeni kesten pire. Jesen ne može da prođe, a da ne pojedete ovaj slatkiš bar jednom, a predlažemo vam da napravite kesten pire sa čokoladom.
Sastojci:
1 kg kestena
500 ml mleka
2 vanilin šećera
20 g šećera
25 ml ruma
150 ml vode
40 g kakao praha
70 g crne čokolade
Priprema:
Kesten zasecite po sredini, da se malo otvori, pa stavite u šerpu i kuvajte dok ne krene da ključa, pa ostavite na šporetu još 20 minuta. Očistite, pa dobro izblendirajte. U drugu šerpu sipajte mleko, vanilin šećer, šećer i rum. Kada krene da ključa, ostavite tečnost još 5 minuta, pa sipajte preko kestenja. Dobro izmešajte i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Prebacite u blender i lepo izblendirajte. Pomešajte vodu i kakao i kuvajte dok ne krene da vri, a onda dodajte čokoladu i kuvajte dok se ne istopi. Pomešajte sa kesten pireom i lepo sjedinite. Ohladite u frižideru.
Bonus video:
Možda vas zanima:
BOŽANSTVEN I SUPERSOČNI KOLAČ Brza poslastica koja će vas očarati jer se NE PEČE
Pravo kremasto zadovoljstvo.
SAVRŠENO KREMASTI DESERT Kora ukusna, a nadev se prosto topi u ustima
Nećete moći da mu odolite.
BOLJI JE OD KUPOVNOG Za lagan kraj dana, napravite DOMAĆI rum kasato, slatkiš koji osvaja
Štanglice su neodoljive.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)